Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ne mișcăm, suntem sănătoși!

Proiectul „Mișcarea – izvor de sănătate”

Ne mișcăm, suntem sănătoși!

În săptămâna „Școala altfel”, în cadrul proiectului „Mișcarea – izvor de sănătate”, elevii coordonați de prof. Herman Georgeta, Mortan Aurelia, Blaga Adriana, Ciuciu Olimpia și Slev Gheorghe, de la Școala cu clasele I-VIII din Buntești, au participat la un concurs sportiv.

Proiectul are drept scop stimularea copiilor de a face mișcare timp de 60 de minute pe zi, iar concursul sportiv a urmărit declanșarea energiilor pozitive, cultivarea spiritului de competitivitate și a dorinței de afirmare prin practicarea sportului.
Întrecerea s-a desfășurat în cocheta sală de sport a comunei Buntești.
Îmbrăcați corespunzător pentru activitatea sportivă, elevii au făcut exerciții de încălzire, după care au fost împărțiți pe grupe pentru desfășurarea diferitelor probe sportive.
Întrecerile au fost palpitante, elevii mobilizându-se exemplar, lăsându-se antrenați în competiții de tip ștafetă pe care le-au parcurs cu multă plăcere, fiind susținuți frenetic de colegi.
Privită în toată complexitatea ei, mișcarea sportivă organizată îndeplinește valențe multiple, în plan fizic, moral și educațional: duce la o dezvoltare fizică armonioasă, îi conștientizează că mișcarea este foarte importantă în viața de zi cu zi, deoarece combate sedentarismul, întărește sistemul osos și sistemul imunitar, combate apariția unor boli și previne obezitatea infantilă...
Pentru reușita manifestării, felicitările se îndreaptă deopotrivă spre toți elevii participanți la mișcarea pentru sănătate, dar și spre dascălii lor, care i-au motivat și mobilizat corespunzător. Recompensați cu diplome, sportivii au realizat că performanța este întotdeauna premiată, dar câștigul e menit să bucure pe toți participanții prin efectul benefic pe care îl produce asupra organismului, chiar dacă nu toți pot ajunge pe podium. (Neli Farc)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ne mișcăm, suntem sănătoși!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019