Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Ganoderma - planta revoluționară a tinereții

Vineri, la Expoesoterica

Ganoderma - planta revoluționară a tinereții

Ieri (joi, 6 decembrie 2007), la Casa de Cultură a Sindicatelor a debutat Expoesoterica, un eveniment desfășurat în premieră în Oradea.
Holul casei și sala mică sunt pline cu standuri, fiecare “bombardând” privitorul cu informații indite prin intermediul posterelor și pliantelor, produselor și articolelor naturale expuse, imaginilor video și audio...

Evenimentul întrunește expoziții, conferințe, consultații, demonstrații, tehnici de masaj, de relaxare, astrologie și mineralogie.
Organizatorii, Asociația Appel din România, în colaborare cu Asociația de Metafizică Geea Life și Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, prezintă în cadrul evenimentului leacuri, tehnici și tehnologii noi în sprijinul vieții.
Ganoderma - Panaceu Universal
Ieri, în sala workshop, John Boca, președintele Gano România, și prof. Daniela Mihalciac, reprezentant Gano, au susținut o conferință prin care au prezentat Ganoderma - Panaceu Universal, cu toate avantajele sale pentru o viață fizică sănătoasă și lungă, un spirit tânăr și creativ.
Astăzi, vineri, 7 decembrie, între orele 14.00 și 15.00, manifestările vor continua în aceleași circumstanțe, iar în sala workshop (de la etaj) va avea loc prezentarea video: Ganoderma ("regele plantelor") - planta revoluționară a tinereții.
Programul următoarelor două zile va cuprinde:
Sâmbătă, 8 decembrie, între orele 12.00 și 12.30 - Ganoterapia - metoda inedită de echilibrare, expune prof. Daniela Mihalciac (în sala de conferințe).
Duminică, 9 decembrie, între orele 13.00 și 14.00 - prezentarea produselor Gano (în sala workshop).
(Ovi & Daniela)
P.S. Pentru mai multe poze (41 de poze), accesați Galeria foto: Ganoderma - planta revoluționară a tinereții.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 20 ianuarie 2021