Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Diverse probleme-eco

„Școala altfel”, la clasa a II-a D, de la Școala nr. 16

Diverse probleme-eco

Este un lucru știut că sănătatea fiecărui om este influențată de sănătatea mediului și fiecare om afectează, pozitiv sau negativ, mediul în care trăiește.

Pornind de la acest adevăr, în fiecare zi a săptămânii „Școala altfel” am tratat diverse probleme-eco:
În prima zi: vizionarea filmului „Earth” din care copiii au înțeles cum acțiunile oamenilor și încălzirea globală ajung să pună în pericol existența diferitelor specii de animale.
A doua zi a fost dedicată pădurii și rolului ei în viața planetei. Elevii au vizionat un filmuleț referitor la acest subiect, apoi au plantat un copacel în grădina școlii, promițând să-l îngrijească.
Ziua a treia ne-a introdus în lumea apei. Sub deviza „Apa înseamnă viață. Nu o risipiți!” Clasa a II-a D a vizitat Uzina de Apă nr. 2 unde au vizionat „Povestea picăturii” și au primit explicații privind drumul apei până la casele lor. Au învățat de asemenea modalități de economisire a apei.
Ziua a patra a fost cea mai interesantă pentru copii. În cadrul proiectului „Copiii noștri – mesagerii siguranței”, inițiat de Holcim Aleșd, elevii, împreună cu dna învățătoare Ioana Micle și câțiva părinți s-au deplasat la Fabrica de ciment Holcim unde au participat la diverse activități ce vizau protecția muncii și protecția mediului.
Săptămâna s-a încheiat cu realizarea unei expoziții cu desenele copiilor din timpul activităților și cu fotografii. (înv. Ioana Micle)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Diverse probleme-eco.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019