Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii au pus mâna pe arme

De Ziua Jandarmeriei

Elevii au pus mâna pe arme

În cadrul săptămânii „Școala altfel”, elevii claselor a II-a D și a III-a C de la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” din Oradea, însoțiți de învățătoarele Ioana Cabău și Simona Mihalca, s-au deplasat marți, 3 aprilie 2012, la Arena „Antonio Alexe” pentru a asista la demonstrații excepționale oferite de Jandarmeria Bihor, cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la înființare.

Elevii au fost foarte impresionați de profesionalismul jandarmilor, care au realizat simulări cu echipamentul din dotare. Ei au văzut și metodele de intervenție în cazul unui atac terorist, activități cu câinii dresați, coborârea în rapel de pe o clădire, procedee de spargere a unor cărămizi sau bucăți de lemn, demonstrații cu câinii dresați. Toate acestea au fost pe placul celor mici, care au aplaudat călduros spectacolul militarilor.
În continuare, micuții spectatori s-au deplasat pe malul Crișului Repede, unde unii dintre ei au avut ocazia să se plimbe cu barca pneumatică pe apă, bineînțeles însoțiți de jandarmi.
Dacă e să judecăm după fețele copiilor impactul acțiunii festive, acesta a fost pozitiv, cu multiple valențe instructiv-educative. (Ioana Căbău)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii au pus mâna pe arme.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019