Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Să învățăm despre reciclarea deșeurilor!”

Lecția de ecologie de la clasa a II-a A

„Să învățăm despre reciclarea deșeurilor!”

Marți (24 aprilie 2012), doamna inginer Loredana Þîrț de la Agenția pentru Protecția Mediului Bihor și-a propus să țină o lecție de ecologie elevilor din clasa a II-a A de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, despre reciclarea deșeurilor.

Dar, văzând cum răspund și câte știu elevii dnei profesor doctor Maria Donca, a realizat că planul de-acasă nu se potrivește cu realitatea din clasă și imediat a schimbat „placa”, adică și-a adaptat strategia „lecției”, activitatea devenind interactivă. Pe baza imaginilor de pe marele ecran, în cadrul prezentării PowerPoint, s-a încins un dialog ca de la specialist la elevul bine informat. În repetate rânduri, doamna inginer avea să-și laude interlocutorii care o bombardau  din toate părțile cu informații legate de reciclarea deșeurilor. Asistând la „spectacol”, învățătoarea clasei, dna profesor dr. Maria Donca, nu putea să nu se bucure de tot ce vedea și auzea, de „explozia” clasei și de laudele pe care le primeau elevii săi.
La finalul unei asemenea lecții demonstrative, doamna învățătoare nu putea să nu-și recompenseze bravii „luptători” ecologiști. Mai întâi le-a împărțit câte un simbol al primăverii, câte o narcisă pentru colorat și decupat, iar drept premii pentru prestația lor de excepție le-a dăruit câte un premiu Garfield, constând într-o revistă Garfield, un suc și cadouri (radiere), pe care le-au primit micii ecologiști cu prilejul caravanei profesorului Garfield în Oradea.
Trebuie să mai spunem că pentru marcarea și cinstirea Zilei Mondiale a Pământului, micii ecologiști au avut o agendă demnă de luat în seamă: au adunat maculatură, s-au înscris în acțiunea de colectare a PETurilor, au participat la concursul de desene și colaje pe tema „Protecția Pământului”...
„Au dat dovadă că sunt adevărați ecologiști!”
„Ce pot să vă spun? Nu m-am așteptat la o asemenea reacție, la o implicare totală, la atâtea cunoștințe din partea unor elevi de clasa a II-a. Au fost grozavi, extraordinari, dețin atâtea cunoștințe la vârsta lor încât m-au copleșit. Nu pot decât să-i felicit. Au dat dovadă că sunt adevărați ecologiști”, a declarat dna ing. Loredana Þîrț, realmente încântată de elevii dnei prof. dr. Maria Donca. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Să învățăm despre reciclarea deșeurilor!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 7 august 2020