Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Rezultate meritorii la Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”

Lotul Bihorului - două premii și 11 mențiuni, la Iași

Rezultate meritorii la Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”

În data de 20 aprilie 2012 s-a desfășurat la Iași etapa națională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”.

Această competiție națională este, la ora actuală, cel mai mare concurs de matematică din țară, o veritabilă olimpiadă de matematică pentru elevii de la liceele tehnologice și de la liceele teoretice (profilul uman și științele naturii). Pentru cunoscători, acest concurs se adresează elevilor care studiază matematica după programele M2 și M3.
 Și în acest an, organizatorii s-au bucurat de o prezență numeroasă (637 de elevi din 38 de județe), ceea ce denotă interesul extrem de ridicat pentru concursul „Adolf Haimovici”. Inițiativa este cu atât mai lăudabilă, mai ales că MECTS nu se implică deloc în finanțarea concursului, aceasta fiind asigurată de către școli, comitete de părinți sau chiar individual, de către elevi.
Andreea – premiul I, Daniel – premiul al III-lea
Lotul județului Bihor a fost format din 21 de elevi, însoțiți de către profesorii: Igaș Gheorghe, Igaș Victoria, Lucan Mihaela (de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei) și Timar Iulius (de la Grupul Școlar Agricol „Horea” din Marghita). Munca asiduă a elevilor a fost încununată cu numeroase premii și mențiuni. Astfel, la clasa a X-a, secțiunea de concurs servicii, resurse și protecția mediului, eleva Mate Andreea de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei a obținut premiul I. La clasa a IX-a, secțiunea tehnic, elevul Pele Daniel, tot de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei, a luat premiul al III-lea. Reprezentanții județului nostru au fost recompensați cu încă 11 mențiuni, după cum urmează: Burta Andrei Marius (Colegiul Tehnic „Unirea” Ștei), Ioniță Carmen (Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea), Popa Oana (Colegiul Tehnic „Unirea” Ștei), Feier Patricia (Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea), Anton Radu (Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea), Mocanu Marius (Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea), Plaștin Renata (Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș), Jurge Alin (Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea), Varga Arpad (Grup Școlar Agricol „Horea” Marghita) și Panaitescu Paul (Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea). Premiul special al concursului a revenit tot județului Bihor, fiind decernat elevului Varga Arpad, pentru interesul și entuziasmul manifestat față de dotările tehnice și logistice ale Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial din cadrul Universității Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Iași.
Pe lângă activitățile școlare, elevii au avut oportunitatea să contemple frumusețile patriei noastre, mai ales locurile pitorești ale județului Iași. Aceștia au vizitat și anumite obiective turistice valoroase precum: Cheile Bicazului, Lacul Roșu, mănăstirea Voroneț, universitățile și liceele din Iași, Catedrala Mitropoliei sau Parcul Copou. De asemenea, în cadrul celor trei zile petrecute împreună, elevii și-au dezvoltat capacitățile de comunicare și relaționare, legându-se strânse prietenii. Ei au participat cu plăcere la toate activitățile extrașcolare organizate de către profesorii însoțitori.
Concursul Național de Matematică Aplicată ,,Adolf Haimovici” a constituit pentru elevii pasionați de tainele matematicii un bun prilej de a-și verifica vastele cunoștințe, dar și o șansă imensă având în vedere demersurile unor universități care intenționează să asigure locuri fără taxă (fără examen) pentru elevii premianți la diverse concursuri. (Victoria-Claudia Igaș)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Rezultate meritorii la Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020