Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Ne curg prin vene argumente...”

În cadrul programului „Școala altfel”

„Ne curg prin vene argumente...”

Este extrem de rar când se întâlnesc, îngemănate, calitatea și capacitatea de a fi ceva pe gustul maselor. De regulă, ele se exclud. În literatură, de exemplu, a reușit performanța asta Umberto Eco a cărui carte, „Numele trandafirului”, a cucerit și publicul, dar, mult mai important, este literatură adevărată, apreciată de cei mai fini cunoscători, de cei cu adevărat specialiști. Este ca și când asimtota, sfidând orice definiție și orice profesor de matematică, ar atinge infinitul, perfecțiunea...

Activitatea cercului de dezbateri „De profundis” al Liceului Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea, coordonat de profesorii: Fildan Mihaela (lb. română), Ivan Daniel (logică, filozofie), Bolcaș Claudia (lb. engleză) și Popa Dorina (lb. română) a găsit ecouri largi în rândurile elevilor și părinților acestora când în săptămâna „Școala altfel” a avut loc concursul de dezbateri – ocazie care a favorizat contactul elevilor din școală cu frumusețea acestei arte (o combinație de logică, drept, retorică, filozofie, literatură) pe care am avut ocazia să o admirăm la Cluj-Napoca, în cadrul concursurilor organizate de ARDOR.
Oricărui adolescent îi curge prin vene, mai mult decât sânge, fluviul fierbinte al argumentării, așa că au avut ocazia să vadă ce înseamnă să înveți să cauți argumente solide, de intelectuali, să știi cum să structurezi un discurs argumentativ, cum să urmărești atent contraargumentele și cum să te documentezi pentru a le putea combate eficient. Le-a plăcut să se simtă membri ai guvernului sau ai opoziției, să simtă că au putere. Puterea de a propune ceva bun pentru toată țara, puterea de a decide dacă o moțiune este cu adevărat bună sau ar face rău. Puterea de a se face ascultați, de a stăpâni cu ajutorul oratoriei – arta minunată a Cuvântului. (Dorina Popa)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Ne curg prin vene argumente...”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 26 iunie 2019