Menu

Arhiva

Din:

Pana in:


Tradiția bunelor rezultate la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea

Olimpicii liceului și profesorii îndrumători

Tradiția bunelor rezultate la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea

La Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, precum la colegiile orădene reprezentative, găsim, an de an, elevi și profesori „abonați” la premiile, mențiunile și medaliile olimpiadelor școlare!

Acest fapt nu poate decât să ne bucure, fiind vorba de un etalon care măsoară calitatea și competența colectivului de elevi și cadre didactice.
Chiar dacă din lipsă de fonduri, s-a renunțat, în mod aberant, la clasele de excelență, elevii liceului „Emanuel” continuă să ne bucure cu premii, mențiuni și medalii obținute în confruntări naționale, la istorie și geografie, matematică și fizică, astronomie și religie..., grație unei pregătiri constante de excepție din partea elevilor și profesorilor îndrumători.
Și în acest an, ne-am reîntâlnit cu Manuela Gavriș și Denis Derecichei, cu profesorii Ramona și Florin Iștoc, Marius Cicortaș și Sergiu Berian, dar și cu nume noi, „boboci” care promit, aflați la început de drum...
David Popa (din clasa a IX-a A) a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de istorie, iar de la Iași, elevul dlui profesor Florin Iștoc s-a întors cu un premiu special.
Paul Gordan (tot din IX A), elevul dlui prof. Sergiu Berian, a obținut la etapa națională a Olimpiadei de fizică, desfășurată la București medalia de bronz. Paul s-a calificat la națională pentru a treia oară (celelalte două participări la etapa finală au fost în clasele a VII-a și a VIII-a, tot la fizică).
Maximilian Morar (din a VIII-a B), elevul doamnei profesor Ramona Iștoc, a ocupat prima poziție la etapa județeană a Olimpiadei de istorie, iar de la Iași s-a întors cu un premiu special.
Maximilian și fratele său Antoniu au câștigat etapa municipală și județeană la tenis de masă, calificându-se la etapa națională. „Maxi”, cum îl alintă doamna profesor de educație fizică Lidia Filip, a ocupat locul I, iar Antoniu – locul al II-lea. „Ei dețin mai multe premii (medalii) naționale și internaționale, în plus, Maxi este și cel mai bun la învățătură, cu 10 pe linie, din clasa I”, ține să ne informeze doamna prof. Lidia Filip.
Christophor Botica (din clasa a X-a A) s-a situat pe primul loc la etapa județeană a Olimpiadei de matematică, iar de la etapa națională, desfășurată la Constanța, elevul dlui profesor Marius Cicortaș s-a întors cu medalia de bronz. Și Christophor este un „abonat” la națională, pentru că și în clasele a VI-a și a VIII-a s-a calificat la etapa pe țară. Tot în acest an, el se poate lăuda și cu premiul al II-lea obținut la Baia Mare, la concursul interjudețean „Grigore Moisil”.
David Popa (din a X-a B) s-a întors de la Lugoj cu un premiu de participare obținut la Concursul național de discipline teologice (profesor Marius Pop). Anul acesta, David a mai obținut un premiu III la etapa județeană a Olimpiadei de istorie (profesor Florin Iștoc), iar în a V-a și a VI-a, s-a calificat la etapa finală la limba română.
Andrei Luca (din a XI-a B), aflat pentru prima oară la o confruntare națională, s-a întors cu o mențiune de la Concursul național de discipline teologice. Andrei a fost îndrumat de prof. Dan Botica.
Pe Denis Derecichei (din a XI-a A) îl cunosc de ani și ani, ca un „abonat” la naționala de astronomie de pe când era elev la Școala „Dacia”. Denis îl are la fizică pe dl prof. Sergiu Berian, iar la astronomie se pregătește tot cu fostul său profesor Marin Bica (de la Școala „Dacia”). Anul acesta, Denis s-a întors de la națională (desfășurată la București) cu o mențiune. Denis deține în palmares: cinci mențiuni, un premiu I și un premiu II, toate obținute la etapa națională de astronomie.
Manuela Gavriș (din a XII-a A) este eleva de aur a liceului, fiind prezentă, an de an, la toate confruntările importante la geografie, dar nu numai. Anul acesta, eleva dlui profesor Florin Iștoc a obținut la București, la etapa finală a Olimpiadei de geografie, un premiu special, iar la Concursul național „Bune practici în educația pentru protecția mediului”, Manuela și Hora Codrin au obținut premiul a II-lea la secțiunea proiecte și locul I la secțiunea afiș, ei fiind îndrumați la acest concurs de doamna profesor Ramona Iștoc. Manuela deține un palmares impresionant, cu participări la Concursul național de proiecte de mediu, de la Iași; la Simpozionul național „Priorități și perspective pentru un mediu durabil”, de la Baia Mare; la Simpozionul național „Gustă știința” de la Beiuș; la Concursul național de creație literară „Credința – lumina sufletelor noastre”, de la Constanța, premiul III, la secțiunea de poezie... (Ovidiu Dan)    

Trimite email

mari, 24 octombrie 2017