Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Antonia Bici – olimpică la română și matematică

Interviul săptămânii – la Șc. „Miron Pompiliu” Ștei

Antonia Bici – olimpică la română și matematică

Ne mândrim cu elevii și dascălii școlii noastre! Drept dovadă, o avem alături de noi pe eleva Antonia Bici, din clasa a VI-a B, care a obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile școlare.

Cea care a îndrumat-o și a continuat munca pe partea de literatură, alături de mama ei, a fost profesoara și diriginta Sanda Merce, un om deosebit și un dascăl distins.
Antonia este olimpică, atât la română, cât și la matematică. În cele ce urmează, ea va fi intervievată de colega sa de clasă, Vanessa David.
Reporterul: Antonia, ne-a bucurat foarte mult faptul că ai reușit să ne reprezinți școala la olimpiada de limba și literatura română, etapa națională. Ce reprezintă pentru tine această calificare?
Antonia: Pentru mine această calificare a reprezentat un succes, dar și o mare responsabilitate, deoarece am reprezentat județul Bihor.
- Câtă muncă se ascunde în spatele acestui rezultat?
- Cred că e vorba de pasiunea pentru citit. Încă înainte de a învăța să citesc mi-au plăcut cărțile și poveștile.
- În ce a constat concursul național de literatură?
- Etapa națională a constat în doua probe: proba scrisă și proba orală, individuală, care a avut două secțiuni: comunicare și tradiții culturale.
- Care dintre cele două probe a fost mai interesantă?
- Bineînțeles, mi-a plăcut mai mult proba orală, deoarece am avut posibilitatea să mă exprim liber, să prezint în dulcele grai românesc tradiții și obiceiuri din zonă, precum și portul popular specific Depresiunii Beiușului. Această probă mi-a adus mari satisfacții, am obținut premiul special pentru ,,Expresivitatea discursului oral și cunoașterea tradițiilor locale”. Premiul mi-a fost înmânat într-un cadru festiv de președintele executiv al concursului, conferențiar universitar dr. Mina Maria Rusu.
- Și la etapa județeană a Olimpiadei de matematică ai obținut un rezultat foarte bun. Cum reușești să combini latura umană cu cea reală?
- De mică mi-au plăcut matematica și lectura. Literatura presupune lectură, iar matematica, multe exerciții.
- Îți mai rămâne timp și pentru alte activități?
- Nu prea îmi rămâne timp pentru alte activități. Și în continuare, voi acorda o atenție deosebită pregătirii pentru școală. Totuși, îmi fac timp și pentru o plimbare în fiecare seară.
- Doamna dirigintă și noi, colegii tăi de clasă, te felicităm din toată inima pentru rezultatele obținute și îți urăm mult succes în tot ce faci!
Și conducerea unității (prof. Georgeta Mușet - director, prof. Angela Vlaș - director adjunct) a felicitat-o și i-a urat succes Antoniei. (Ileana Tomescu)

Trimite email

joi, 22 august 2019