Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Majoretele de la „Goga” au devenit „imaginea” Naționalei de Rugby a României

O nouă „bombă” de la „Octavian Goga” Marghita

Majoretele de la „Goga” au devenit „imaginea” Naționalei de Rugby a României

Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita a reușit performanța de a avea o echipă profesionistă de majorete. Instructoarea echipei este domnișoara Ioana Adăscăliții, fostă elevă a colegiului, absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității din Oradea și a Școlii de Artă „Francisc Hubic” din Oradea, secția Coregrafie.

Echipa este compusă din șapte dansatoare talentate: Camelia Jolța, Casandra Băican, Diana Beltechi, Renata Faragău, Oana Olar, Tina Chiș și Brenda Pittman (cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani); pasiunea lor comună este dansul, care le „electrizează”, de trei ori pe săptămână în sala de antrenament. Iată că au trecut doi ani de când majoretele lucrează sistematic la desăvârșirea lor profesională, îmbinând baletul cu gimnastica și dansul...
În paralel cu pregătirea, majoretele au participat și la o seamă de acțiuni și activități sportive în cadrul colegiului, atât pentru susținerea, încurajarea colegilor, cât și pentru destinderea atmosferei.
Pentru a promova imaginea echipei, dar și a colegiului nostru, domnișoara Ioana Adăscăliții a considerat drept benefică participarea majoretelor la competiții de nivel național.
O astfel de competiție a fost și Concursul național „Decide echipa de majorete a Naționalei de rugby”.
La această competiție națională s-au înscris 43 de echipe de majorete din întreaga țară.
Înscrierea s-a făcut pe site-ul  www.zibo.ro, postând  un  filmuleț cu o demonstrație de dans.
În urma selecției făcute de către un juriu de specialitate format din Alex Stanciu - coregraf, Lucian Lorin - reprezentant al Federației Române de Rugby și un reprezentant Zibo, 10 echipe de majorete (din cele 43) au intrat în finală, printre ele și majoretele de la „Octavian Goga” din Marghita.
Finala s-a desfășurat la București, la Federația Română de Rugby în 13 aprilie 2012.
Pentru ultima confruntare, cele 10 echipe finaliste au avut de pregătit o coregrafie pe Imnul Naționalei de Rugby și o probă la alegere (probă la care majoretele de la „Goga” au optat pentru o coregrafie pe imnul colegiului.
Prin prestația lor de excepție, majoretele de la „Goga” au cucerit juriul de specialitate, clasându-se pe locul I și fiind declarate ,,Majoretele oficiale ale Naționalei de Rugby a României”.
În urma câștigării concursului național și a acestui titlu, echipa noastră de majorete va participa la toate meciurile internaționale ale Stejarilor, vor beneficia de gratuitate în deplasări, precum și de echipamente performante, toate acestea fiind stipulate în contractul încheiat pe perioada unui an de zile. (Simona STOIANOVICI)

Trimite email

sâmbătă, 15 august 2020