Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„O zi de grădiniță la țară”...

„O dovadă că se poate”

„O zi de grădiniță la țară”...

În săptămâna 2 – 6 aprilie 2012, copiii grupei mijlocii A de la Grădinița nr. 27 „Voinicel” din Oradea au participat la activitățile din săptămâna „Școala altfel”, activități cuprinse în proiectul „ De Paști suntem mai buni!”: „O zi de grădiniță la țară”, „Ne jucăm, învățăm, ne distrăm!”, „O dovadă că se poate”, „Suflet pentru suflet”, „Împreună!”.

Prin aceste activități noi, educatoarele grupei, Coroiu Natalia și Mihuț Ioana Livia, am urmărit dezvoltarea copilului atât din punct de vedere cognitiv, cât și afectiv și socio-emoțional. Astfel copiii au putut observa o grădiniță de la țară, având prilejul totodată de a-și face noi prieteni și de a socializa; și-au îmbogățit cunoștințele despre roșii, vizitând sera de roșii de la Livada; s-au închegat ca și grup jucându-se împreună la spațiul de joacă de la Crișul; au învățat să se accepte pe sine, dar și pe cei din jurul lor; au confecționat lumânări împreună cu tinerii de la Centrul Down din Oradea; au mers în rând doi câte doi până la biserica din apropierea grădiniței, învățând simbolul și salutul specific de Paști; și-au consolidat deprinderea de a dărui și celorlalți, ducând alimente prietenilor lor de la Alparea: Sami, Cristiana și Miriam.
Toate aceste activități au avut un impact benefic asupra dezvoltării copiilor. Atât mișcarea, ieșirea în aer liber, cât și jocul împreună, lucrul cu tinerii din Centrul Down, experința dăruirii, i–au făcut pe copiii grupei noastre să devină mai miloși, mai inimoși, mai prietenoși, mai buni. Aceste activități au contribuit la formarea de aptitudini și deprinderi cognitive, emoționale, socio-afective și o dezvoltare armonioasă a copiilor, pregătindu-i pentru viitor, printr-o abordare diferită a învățării, în afara sălii de grupă, intrând în contact direct cu realitățile înconjurătoare.
 Săptămâna „Școala altfel” a fost o săptămână frumoasă, plină de activități și așteptată de copii și părinți cu mult drag.
Coroiu Natalia și Mihuț Ioana Livia
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „O zi de grădiniță la țară”...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 1 aprilie 2020