Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„ZIUA EUROPEI” la Școala din Hidișelu de Sus

Marți

„ZIUA EUROPEI” la Școala din Hidișelu de Sus

Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, ziua de 9 Mai a devenit deja o sărbătoare de tradiție și pentru poporul român. Motivul formării acestei Uniuni a fost construirea unei Europe care respectă libertatea și identitatea tuturor națiunilor care intră în alcătuirea sa. Doar astfel Europa putea deveni stăpână pe destinul său și putea juca un rol pozitiv în lume.

Ziua Europei a fost sărbătorită marți, 8 mai 2012 și la Școala cu clasele I-VIII din Hidișelu de Sus, ocazie cu care elevii școlii, coordonați de doamna director, prof. Bocor Camelia și de dnele prof. Puștea Delia și Ienciu Simona, au participat la o activitate educativă intitulată „Copiii Europei”, care s-a vrut o subliniere a importanței apartenenței poporului român la familia europeană.
Elevii au prezentat informații referitoare la Uniunea Europeană, au intonat imnurile mai multor state ale Europei, au participat la un concurs de cultură generală care să-i facă să cunoască și mai multe despre Uniunea Europeană; au urmărit o prezentare în PowerPoint a unor tradiții și obiceiuri românești și europene. Sărbătoarea s-a încheiat cu o expoziție de desene realizate de copiii îndrumați de doamna profesoară Anca Călinescu. (Delia Puștea)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „ZIUA EUROPEI” la Școala din Hidișelu de Sus.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019