Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Manifestări cultural-științifice de 9 Mai la C.N. „Iosif Vulcan”

Miercuri

Manifestări cultural-științifice de 9 Mai la C.N. „Iosif Vulcan”

Miercuri, 9 mai 2012, la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea au avut loc activitățile cultural-științice dedicate zilei de 9 Mai, zi cu o triplă semnificație și anume: împlinirea a 135 de ani de la proclamarea independenței, a 67 de ani de la victoria Națiunilor Unite împotriva Germaniei și a 62 de ani de la lansarea Declarației Schuman prin care se propune ideea de Europă Unită.

Activitățile au avut loc în Centrul de Documentare și Informare și au constat în prezentarea valorilor esențiale: democrația, libertatea, drepturile omului, pluralismul, care au contribuit la realizarea unității europene.
Contribuția adusă la dezvoltarea științei și culturii europene a fost reliefată prin prezentarea comunicării cu titlul EUROPA CONTEMPORANĂ, unitate, diversitate și integrare.
Au fost expuse sub forma unei expoziții de obiecte numeroase piese tradiționale din cultura românilor (unele vechi de un secol) și minorităților din spațiul Crișanei, dar și din afara spațiului românesc.
La realizarea acestei manifestări au contribuit directorii unității școlare: Martin Simona, Crăciun Rodica, Kosa Andrea și profesorii catedrei de Istorie, Geografie, Socio Umane: Crăciun Alexandrina, Mihincău Dana, Dacin Angela, Jurchiș Elena, Oprean Flavia, Mal Nicolae și Goman Lucian.
Elevii împreună cu profesorii lor au participat la ceremoniile militare care au avut loc în Parcul 1 Decembrie și la depunerile de coroane la Statuia Ostașului Român din orașul Oradea.
(Dana Mihincău)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Manifestări cultural-științifice de 9 Mai la C.N. „Iosif Vulcan”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020