Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită la Liceul „Don Orione”

În parteneriat cu Lic. Teologic „episcop Roman Ciorogariu”

Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită la Liceul „Don Orione”

Dumnezeule, de la care vine orice/ paternitate în cer și pe pământ,/ Tată, care ești Iubire și Viață,/ fă, prin mijlocirea Fiului Tău, Isus Cristos,/ „născut din Femeie”,/ și prin mijlocirea Spiritului Sfânt, izvor al carității divine,/ ca orice familie umană de pe pământ să devină/un adevărat sanctuar al vieții și al iubirii pentru generațiile ce se reînnoiesc întruna. Rugăciunea papei Ioan Paul al II-lea pentru familie

În pragul celebrării Sfântului Alois Orione, patronul spiritual al Centrului „Don Orione”, sărbătorit pe 16 mai, cei mai mici dintre elevii Liceului „Don Orione”, coordonați de prof. Iohana Păscar și prof. Ioana Rittinger, au sărbătorit Ziua Internațională a Familiei.
Familia - locul în care găsești pace, liniște sufletească, înțelegere, spiritualitate - așa cum își dorea și Don Orione pentru copiii pe care i-a ajutat, familia - respect, colaborare, sprijin - pentru că în familia Orione oricine își are locul. Acest gând a fost pus în practică printr-o activitate desfășurată împreună cu clasa I - Step by step”- de la Liceul Teologic „episcop Roman Ciorogariu”, coordonați de prof. Elena Iacob și prof. Veronica Isdrăilă.
Atunci când există prietenie și bunăvoință, lucrurile care ies din mâna oamenilor nu pot fi decât minunate: un tablou personalizat cu arborele genealogic al fiecărui copil, cântece și poezii despre familie, dansuri, dulciuri și mai ales multă voie bună!
Să nu uităm cuvintele lui Don Orione: „Tinerii pot fi furtuna sau soarele zilei de mâine”. Ei sunt „generațiile ce se reînnoiesc întruna” despre care vorbea și Papa Ioan Paul al II-lea, iar noi - adulții de azi - trebuie să ne asumăm creșterea lor în numele celor mai înalte valori morale, dintre care familia este, probabil, cea mai sacră. (Ioana Rittinger)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită la Liceul „Don Orione”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 22 octombrie 2019