Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Europa copiilor”

La „Miron Pompiliu”, Ștei

„Europa copiilor”

La Școala cu clasele I-VIII „Miron Pompiliu”, Ștei s-a desfășurat joi, 10 mai și vineri, 11 mai 2012, concursul „Europa copiilor”, ediția a V-a.

Scopul urmărit este acela de a îmbogăți cunoștințele elevilor referitoare la statele Uniunii Europene, de a realiza virtual o punte de legătură între acestea prin intermediul probelor din structura concursului și prin prezentarea celor mai relevante imagini din marea familie a Uniunii Europene, punând în valoare tradițiile și obiceiurile specifice prin cântec, dans și artă culinară.
Organizatorii activității: prof. Moș Georgeta, inst. Tomescu Ileana, prof. Vancea Gabriel, alături de diriginții claselor a V-a și a VI-a: prof. Mihuța Ștefana, Pașca Alin, Pantea Simona, Golița Anca, Filip Aurica, Merce Sanda, Sabău Lucia și dna Daniela Rada, profesor de muzică, au coordonat cu măiestrie și responsabilitate derularea proiectului.
Activitatea a debutat cu intonarea Imnului Uniunii Europene – „Odă Bucuriei”. Prezentatorii activității, Simona Sim VII C și Ovidiu Fat VIII D, au dat startul concursului care a cuprins patru probe: prezentarea portofoliului, proba de interpretare, coregrafie și artă culinară.
Juriul (format din: director - prof. Mușet Georgeta, director adjunct - prof. Angela Vlaș, prof. Popa Ema, Moș Georgeta și Bunta Cristian) a jurizat astfel:
La clasele a V-a, pe locul I - echipajele claselor a V-a B și D, locul II - a V-a A și C La clasele a VI-a, pe locul I - a VI-a B, iar pe locul II - a VI-a A și C.
Joi, preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Ștei, pregătiți de doamnele educatoare: Mone Elena, Răștariu Ana, Flore Ana și Serac Florica, au aflat informații despre simbolurile U.E., călătorind virtual în câteva țări din marea familie a Uniunii Europene.
Pentru strădania lor, toți participanții au fost felicitați și răsplătiți cu diplome de către doamna director; felicitări au primit și profesorii implicați. (Ileana Tomescu)

Trimite email

vineri, 23 august 2019