Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Lecturiada elevilor 2012”

Invitație la

„Lecturiada elevilor 2012”

Participând la cursul Ateliere de lectură / Ateliere de scriere - 2012 , organizat de Asociația Națională „Ioana Em. Petrescu” a Profesorilor de Limba și Literatura Română, doamna profesor Anamaria Kovacs a aflat despre „Lecturiada elevilor 2012”.

E o oportunitate minunată acest curs și concursul, de asemenea, de a ne dezvolta pe plan profesional, de a interacționa cu iubitori de lectură de toate vârstele”, apreciază Anamaria.
,,Reiau invitația pentru „Lecturiada elevilor 2012”. Pentru cei care nu au mai participat niciodată la astfel de întâlniri, câteva precizări: insist, spunându-vă că nu este o olimpiadă, ci este vorba de o întâlnire mai degrabă gen „gală”, trecere în revistă a activităților și schimb de experiență. Nu are scopul de a face ierarhii și de a crea tensiuni, ideea este ca elevii să-și facă cât mai mulți prieteni dintre copiii cu aceleași interese, fiecare participant va fi premiat și va primi cel puțin o carte”, preciza doamna profesor Monica Onojescu, îndemnându-ne să ne înscriem la concurs.
 
Mirabila sămânță... a lecturii!
O nouă întâlnire a cerchiștilor din Beiuș și Ștei
Miercuri, 16 mai 2012, e o zi de care ne vom aminti cu drag. Trei dintre elevii de la cercul din Beiuș: Eve Bodea (de la Liceul Pedagogic, clasa a X-a), Cristina Jurca și Bogdan Toma (de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, clasa a XI-a) au venit să ne prezinte mini sceneta din drama ,,Iona”, de Marin Sorescu, pentru a călători pe urmele personajelor preferate, iar elevii cercului de lectură de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei: Culda Emanuela, Negrea Adina, Medrea Lidia, Oros Miriam (clasa a IX-a E), Giurgiu Ionuț (X B), Culda Ștefania (XI E), Muntean Anamaria și Cristina Blidar (XI A) ne-au prezentat, la rândul lor, povestea personajelor preferate, dar și propria poveste a întâlnirii cu personajul preferat prin intermediul lecturii. Micul prinț, Winnetou, „Anna de la Green Gable”, Jean Valjean, dar și câțiva dintre ,,cireșari” (Tic, Victor), Harris din „Trei într-o barcă” ne-au fost descriși cu pasiune de cei care îi cunosc cu adevărat, fiindcă le-au urmărit povestea citind și recitind cărțile.
La întâlnire au fost prezenți elevii clasei a XI-a K și două eleve din clasa a XII-a H; a fost o oră de română altfel, am vrut ca elevii mei să vadă bucuria cu care elevii de la cercurile de lectură povestesc despre personaje, plăcerea de a citi în ochii cerchiștilor; am vrut să observe ce înseamnă a citi și să audă „live” beneficiile pe termen lung ale lecturii: fluiditatea exprimării, povestirea cursivă, analiza naturală, frumoasă, dar și un spirit critic al operelor/ fragmentelor din operele citite.
Sper ca în urma acestei „reclame”, numărul cerchiștilor să crească, dar și mai mult de atât, sper, ca prin gestul nostru, să fi pus „sămânța lecturii”, a dorinței de a citi, în cât mai multe dintre sufletele celor care au participat la manifestarea noastră! (Anamaria Kovacs)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Lecturiada elevilor 2012”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 4 august 2020