Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conferința Națională „Mentorship și continuitate în Consiliul Național al Elevilor”

Fii vocea colegilor tăi!

Conferința Națională „Mentorship și continuitate în Consiliul Național al Elevilor”

Weekend-ul acesta, 18 - 20 mai 2012, la Botoșani, a avut loc întâlnirea Consiliului Național al Elevilor cu tema „Mentorship și continuitate în CNE”.

La acest eveniment au participat din fiecare județ reprezentanți ale consiliilor județene ale elevilor, seniori ai Consiliului Național al Elevilor și peste 15 formatori și coordonatori CNE.
Vineri, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, a avut loc deschiderea oficială a Conferinței „Mentorship și continuitate în CNE” în care au luat cuvântul reprezentanți ai autorităților locale botoșănene.
Deschiderea a fost precedată de o vizită la Casa memorială „Mihai Eminescu” din Ipotești, iar seara s-a lăsat cu Gala de mentorat „Perspective CNE – continuitate și evoluție”.
Programul din zilele următoare a vizat în special ateliere de lucru tematice legate de managementul voluntarilor, mentorat în Consiliul Național al Elevilor și relațiile de colaborare dintre seniorii CNE și actualii membri ai structurii.
Această conferință vine în contextul dezvoltării organizaționale a Consiliului Național al Elevilor prin creșterea rolului foștilor membri ai Consiliului Elevilor, implicați în organizații studențești sau în alte organizații de tineret, în sprijinirea actualei generații și a dezvoltării conceptului de „mentorship”. Călin COCIȘ
Despre Consiliul Național al Elevilor
Consiliul Național al Elevilor din România a fost înființat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcționează în baza Regulamentului de organizare și funcționare aprobat prin Ordin de ministru nr. 4247 din 26.06.2010.
 Consiliile elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului școlar, dar și un cadru de dezvoltare, de educație civică autentică și de formare a unor cetățeni responsabili.
Consiliul Național al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și încurajării relației de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii își pot alege reprezentanții pe baza principiului legitimității, pot formula puncte de vedere specifice lor și pot elabora propuneri pentru îmbunătățirea calității vieții școlare.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința Națională „Mentorship și continuitate în Consiliul Național al Elevilor”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 10 august 2020