Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivalul „Lumea dansului”, ediția a VI-a

Miercuri, pe scena de la Era Park

Festivalul „Lumea dansului”, ediția a VI-a

Pe scena de la Era Park Oradea au urcat, miercuri, 30 mai 2012, peste 550 de dansatori, înrolați în 37 de formații din 25 de școli din Oradea și județul Bihor.

Ei s-au întrecut în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului „Lumea dansului”, după cum aveam să aflăm de la coordonatorul festivalului, doamna profesor Daniela Marinău.
Competiția se înscrie în cadrul proiectului județean „Mișcare pentru sănătate”, derulat de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor (Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor.
La deschiderea evenimentului au participat: dl Sorin Buhaș - director al D.J.S.T. Bihor , dl prof. Mihai Vesa – directorul liceului și dna Lenuța Lupău – din partea Asociației de părinți. Dl director Sorin Buhaș i-a felicitat atât pe copii, cât și pe părinți pentru decizia înțeleaptă pe care au luat-o de a face mișcare și a socializa în același timp, „sportul, dansul fiind forme de manifestare a culturii” – după cum a ținut să sublinieze directorul Sorin Buhaș. Iar directorul liceului, dl prof. Mihai Vesa, și-a amintit de vremurile când, în urmă cu 40 de ani, și domnia sa dansa pe scena Teatrului, pe când era elev al Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan”.
Dansatorii din Avram Iancu – revelația ediției
În cadrul primei secțiuni desfășurate cu începere de la ora 10, au evoluat dansatori din ciclul primar: majorete, dans modern și dans popular de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Școala „Juhasz Gyula”, Școala din Tărian, școlile „Dacia”, „Oltea Doamna”și „Avram Iancu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Școala din Sînmartin, Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea și Școala din localitatea Avram Iancu – revelația ediției (cu un dans țigănesc, pregătit de înv. Nicoleta Șule și Doina Blaj).
Programul a fost prezentat de elevele Antonia Sălăgean și Daiana Maria Poleac.
După premierea formațiilor care au dansat înainte de amiază, a urmat „ședința foto”.
Gimnaziștii și liceenii – în partea a II-a
Potrivit desfășurătorului, în partea a II-a a festivalului, urmau să urce pe scenă formații de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, C.N. „Octavian Goga” din Marghita, Școala Tărcaia, de la școlile din Nucet, Tărian și Budureasa, de la C.S.E.I. „Orizont”, Lic. T. „Lucian Blaga”, școlile orădene „Oltea Doamna” și „Avram Iancu”, școlile din Luncșoara, Bulz, Sîntandrei și Sînmartin, Gr. Șc. Sanitar „Vasile Voiculescu”, C.T. „Ioan Ciordaș” din Beiuș și Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivalul „Lumea dansului”, ediția a VI-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 28 mai 2020