Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Tinca a fost inaugurat Parcul „Promenada”

S-a mai născut un parc!

La Tinca a fost inaugurat Parcul „Promenada”

Doi dascăli minunați de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca se „încăpățânează” să creadă cu tărie în proiectul național „Þara lui Andrei”.

În consecință, au scris proiecte, au luptat, s-au sacrificat, au crezut în izbândă și au învis. Cei doi profesori se numesc Minodora Popa și Iuliu Orban, dascăli-apostoli care sfințesc locul și fac mult bine comunității. Minodora și Iuliu îndrumă elevii clasei a III-a Step by step.
„Acest parc este rezultatul câștigării locului VIII la Concursul Național „Școala lui Andrei” - ediția 2011, loc ocupat în anul școlar trecut de elevii clasei step by step de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, îndrumați de profesorii POPA MINODORA și ORBAN IULIU. Proiectul nostru câștigător s-a intitulat „MEDIU CURAT” și a constat în transformarea unui spațiu verde în parc”. L-am citat pe dl prof. Iuliu Orban. În continuarea discursului său, domnia sa s-a referit pe larg la conceptul „Þara lui Andrei” (vorbind despre regulile acestei țări, respectiv Imnul Þării lui Andrei) și despre implicarea Petrom în organizarea acestui proiect național.
„Pe lângă participarea la tabăra gratuită acordată elevilor noștri, în frumoasa stațiune Cheia, situată lângă Munții Ciucaș, din județul Prahova, am beneficiat de sponsorizarea înființării acestui parc pe care l-am denumit „PROMENADA”.
Finanțatorul principal al proiectului „MEDIU CURAT” este SC . PETROM SA, care a dotat sala de clasa step by step cu un laptop, un ecran de proiecție și un videoproiector, iar pentru parc ne-a oferit o sponsorizare în valoare de 5.000 EURO”.
Așa s-a născut Parcul „Promenada”. Dar ca orice naștere nu le-a fost ușor nici celor doi profesori, Iuliu fiind vioara întâi, omul truditor și întreprinzător care a bătut pe la multe uși, iar oamenii de bine i-au acordat tot sprijinul. De aceea, acum la inaugurare, Iuliu și Minodora doresc să mulțumească tuturor celor care i-au sprijinit: Primăriei Tinca, dlui primar Teodor Coste, conducerii liceului, dnei director profesor Viorica Ana Madear, doamnelor contabile Ana Popa și Mihaela Coste, Ocolului Silvic Tinca, dlui inginer Moisa Madear, dlui Lucian Luca, S.C. LemnForest, dlui Edi Ardelean, OBI Oradea, S.C. Crișana Pro Construct, firmelor Aquaplant și Multeplante.
„Pentru mine personal, în calitate de fiu al localității Tinca și coordonator al acestui proiect, este o mândrie că am reușit să contribui la realizarea acestui spațiu de recreere atât pentru tineri, cât și pentru vârstnici și care, sper să reziste peste ani”, a mai spus dl profesor Iuliu Orban, la momentul adevărului, duminică, 3 iunie 2012, la inaugurarea parcului. (Paula POPA)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Tinca a fost inaugurat Parcul „Promenada”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 24 februarie 2020