Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii claselor a II-a fac înot

Pe „val”, elevii de la „Avram Iancu”

Elevii claselor a II-a fac înot

Începând din anul școlar trecut, elevii de la Eco Școala „Avram Iancu”, Oradea, au participat la proiectul educativ vizând învățarea înotului de către elevii claselor a II-a. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Oradea, cu I.S.J. Bihor, cu Clubul Sportiv Municipal Oradea și cu școlile doritoare să-și implice elevii în învățarea înotului.

În acest semestru, a venit rândul elevilor claselor a II-a A (prof. Zsak Lucia), a II-a B (prof. Negruț Constantin) și a II-a C (prof. Cîrciumaru Stelieana) de a participa timp de 12 ședințe de înot, repartizate câte două pe săptămână. Au fost transportați la clubul sportiv și aduși înapoi la școală cu un microbuz pus la dispoziție de organizatori. Elevii au fost însoțiți în toată această perioadă de către profesoara de educație fizică, dna Covaci Claudia. Unii părinți au fost prezenți în măsura posibilităților la locul de desfășurare a acestor cursuri, dând o mână de ajutor la activitățile organizatorice dinainte și după curs (îmbrăcat, uscat, etc)
Chiar dacă pentru cei mai mulți frica de apă și de necunoscut la-nceput i-au făcut reținuți, emoționați, pe parcursul ședințelor, treptat, au reușit să-și asimileze deprinderile esențiale, de bază în înot, bucurându-se de fiecare clipă petrecută în bazin.
Ca orice sport și inițierea în înot a reprezentat pentru curajoșii claselor a II-a de la școala noastră, un bun prilej de a le dezvolta simțul responsabilității, de a le întări voința, de a le cultiva disciplina, de a-i dezvolta fizic armonios, dar nu-n ultimul rând poate de a îndrăgi și de ce nu de a continua înotul.
Felicitări elevilor și tuturor celor implicați! (Monica Toader)

Trimite email

joi, 22 august 2019