Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cinstire eroilor din Tilecuș!

De Ziua Înălțării Domnului

Cinstire eroilor din Tilecuș!

Joi, 24 mai 2012, a fost o zi frumoasă de primăvară, Ziua Înălțării Domnului, dar și o zi de mare sărbătoare, în care poporul român și-a cinstit eroii.

Și satul Tilecuș și-a adus partea de jertfă de-a lungul istoriei, fii ai satului dându-și viața pe front în cele două războaie mondiale, iar în timpul ocupației hortyste, granița despărțea satul în două.
După slujba de pomenire ținută în curtea bisericii de către părintele paroh Dan Suciu, elevii claselor primare din Tilecuș, pregătiți de învățătoarele (prof.) Suciu Laura, Negruțiu Maria și Popuș Cornelia, au prezentat un emoționant program artistic; momentul de adâncă simțire a fost urmat de un altul, la fel de vrednic de laudă, când au fost depuse flori la monumentul ridicat în curtea bisericii în cinstea eroilor satului.
Concluzionând, vom spune că am avut de a face cu o adevărată lecție de educație civică și patriotică, o adevărată lecție de istorie care va rămâne în mintea și sufletele elevilor, dar și ale tuturor celor prezenți la eveniment. (Cornelia Popuș)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cinstire eroilor din Tilecuș!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019