Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Concursul Național – „Ești în trend și dacă citești”

Cerchiștii din Ștei și Beiuș, în Aradul lui Slavici

La Concursul Național – „Ești în trend și dacă citești”

Ediția 2012 a Concursului Național – „Ești în trend și dacă citești” s-a desfășurat în perioada 7 - 9 iunie la Arad, sub egida Asociației „Împreună suntem viitorul”, având ca sponsor oficial Petrom (Membru OMV Grup).

Cerchiștii coordonați de doamna profesor Anamaria Kovacs (membri ai cercului de lectură „Pagini din carte, pagini de viață...” de la C.T. „Unirea” din Ștei: Culda Ștefania, XI E, Culda Emanuela, IX E, Medrea Lidia, IX E, Muntean Anamaria, XI A și Oros Miriam, IX E, alături de cerchiștii de la Biblioteca  Municipală „Constantin Pavel” din Beiuș: Jurca Cristina și Toma Bogdan, XI D - C.N. „Samuil Vulcan” din Beiuș), însoțiți și de prof. Oana Moraru au pornit joi dimineața (7 iunie 2012) aventura cunoașterii spre Aradul lui Slavici.   
Fețele cubului cunoașterii
Ajunși la Arad, am descălecat la Hotel Parc, ,,casa” și gazda noastră bună pentru trei zile, unde doamna profesoară Turcaș Cristina, coordonatoarea proiectului, ne-a impresionat din start cu o deschidere inedită cu ajutorul „cubului cunoașterii”: câte un elev și profesorul coordonator răspundeau la una dintre întrebările de pe fețele cubului, legate de noi în raport cu actul lecturii... Apoi, la C.N. „Ghiba Birta”, au avut loc două activități diferite: una pentru elevi, care aveau de ilustrat printr-un desen (o pictură în acuarelă) un text literar, sub îndrumarea pictorului Takas; cea de-a doua activitate s-a adresat profesorilor coordonatori - prezentarea platformei edu.moodle.ro. Seara am vizitat Aradul, „orașul lui Slavici”, însoțiți de un ghid turistic, prin bunăvoința organizatorilor.
„Pe urmele personajului meu preferat”
A doua zi dimineață, vineri, am vizitat Pecica, iar după-amiază, la căminul cultural din localitate, cele douăzeci de echipaje din toată țara, înscrise în concurs, și-au prezentat, într-un interesant schimb de experiență, activitățile centrate pe tema ,,Pe urmele personajului meu preferat”, prezentări „pigmentate” prin prezența artistică a Cenaclului „Lucian Emandi”.
În ziua a treia, sâmbătă, după un periplu al elevilor în lumea cărților și a filmului, „am ajuns la finalul călătoriei prin pădurea narativă” (Turcaș Cristina) și am fost cu toții premiați în „paradisul livresc” de la Librăria Cărturești, din Atrium Mall.
Le mulțumesc elevilor mei pentru că au călătorit alături de mine atât de des „pe urmele personajului preferat”, participând la cercurile noastre de lectură, și, îi mulțumesc și în numele acestor „minunați copii” - cititori, doamnei profesoare Turcaș Cristina pentru inițiativa acestui proiect, pentru pasiunea, munca asiduă, respectul și bucuria întru lectură, pe care ne-a dăruit-o în aceste zile atât de dragi nouă, în care am învățat lucruri noi și am legat prietenii. Anamaria Kovacs
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Concursul Național – „Ești în trend și dacă citești”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 24 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.