Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Paradisul copilăriei”

În parteneriat cu Școala „Georgiu Popa” din Câmpani

„Paradisul copilăriei”

În intervalul decembrie 2011 - iunie 2012, Școala cu clasele I-VIII Rieni (structurile Școala cu clasele I-IV Sudrigiu, respectiv Grădinița Sudrigiu) și Școala cu clasele I-VIII „Georgiu Popa” din Câmpani (structurile Școala cu clasele I-IV Sighiștel, Grădinița Sighiștel, respectiv Grădinița Fânațe) au derulat proiectul educațional „Paradisul copilăriei”.

 Proiectul a creat oportunități de cooperare, consultare, comunicare, conlucrare în vederea atingerii unui scop comun: familiarizarea copiilor cu munca școlarilor, cu relațiile ce se stabilesc între învățător și elevi, elevi-elevi, pentru ca reprezentările copiilor despre școală să fie mai clare, mai coerente și mai apropiate de realitate, acest lucru conducând la un debut școlar optim.
Scopul proiectului a vizat găsirea unor modalități viabile de colaborare între educatoare și învățătoare pentru integrarea școlară a copiilor și pregătirea părinților pentru integrarea copiilor în activitatea școlară. Proiectul a fost coordonat de prof. Chiorean Maria-Ioana (de la Școala din Sudrigiu), ed. Manole Corina (de la Grădinița Sudrigiu) și prof. Tempeleu Cristina (de la Grădinița Sighiștel), prof.  Violeta Fofiu (de la Școala Sighiștel), prof. Bocșe Cristina (de la Grădinița Fânațe), cu sprijinul directorilor instituțiilor partenere, dna prof. Balint Liliana și dl prof. Moza Ioan.
De-a lungul proiectului s-au desfășurat mai multe activități: „În așteptarea lui Moș Crăciun”, „O floare pentru mama”, „Sărbătorile Pascale”, desfășurate în perioada decembrie 2011 - aprilie 2012,  când elevii din instituțiile partenere au  făcut schimb de poze, felicitări, mărțișoare și de obiecte specifice Crăciunului și Paștelui.
Activitatea care a finalizat proiectul, în 7 iunie 2012, s-a intitulat „O lume minunată”, în cadrul căreia coordonatorii de proiect și copiii implicați s-au întâlnit la Școala cu clasele I-IV Sighiștel, pentru a împărtăși din rodul muncii elevilor de la instituțiile partenere, constând în materiale artistico-plastice, lucrări în versuri, dar și specifice Zilei Copilului și anotimpului vara. Mulțumim pe această cale directorilor celor două instituții pentru implicarea activă în finalizarea cu succes a acestui proiect de parteneriat.
Acum la încheierea proiectului, putem afirma că profesorii au avut posibilitatea să-și valorifice experiența acumulată la clasă, să-și lărgească sfera preocupărilor în ceea ce privește succesul școlar al copiilor, reușindu-se și implicarea familiei și familiarizarea acesteia cu diverse aspecte ale școlarității mici. (Ioana Chiorean)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Paradisul copilăriei”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 19 iunie 2019