Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Festivalul Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Floare de lotus” (ediția I)

Sâmbătă, la Filarmonica de Stat din Oradea

Festivalul Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Floare de lotus” (ediția I)

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea organizează sâmbătă, 16 iunie 2012, între orele 10.30 - 18.30, la Filarmonica de Stat din Oradea, prima ediție a Festivalului Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Floare de lotus”.

Partenerii palatului orădean în acest festival sunt: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Prefectura județului Bihor, Administrația Imobiliară Oradea – Orășelul Copiilor, Liceul de Artă Oradea, Universitatea Oradea – Facultatea de Muzică, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și TVS Oradea.  
Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea organizează de zece ani concursul regional de interpretare vocală, an de an fiind descoperiți și promovați copii cu talent deosebit pentru arta cântului.
Colaborarea foarte bună cu palatele și cluburile din țară dovedește faptul că oaspeții noștri au apreciat pozitiv acțiunea noastră, reîntorcându-se la fiecare nouă ediție cu multă plăcere și interes.
Festivalul Național „Floare de lotus” este un proiect ce se adresează copiilor cu talent muzical deosebit, în interpretarea muzicii ușoare și a muzicii populare. Festivalul se adresează copiilor pregătiți în cadrul palatelor și cluburilor copiilor din țară, dar este deschis și școlilor, grădinițelor și liceelor din țară.
În festival vor participa aproximativ 140 de copii, la cele două secțiuni: muzică ușoară și muzică tradițională, 40 profesori de canto, din 19 județe ale țării, precum și invitați din Slovacia.
Festivalul Național „Floare de lotus” vrea să fie un eveniment cultural și artistic inedit, prin faptul că reunește muzica ușoară, tradițională și populară, interpretate de copii cu vârstele cuprinse între 4 și 18 ani.
Festivalul Național „Floare de lotus” se dorește să fie, atât pentru interpreții de muzică usoară, cât și pentru cei de muzică tradițională, o modalitate de exprimare a pasiunii pentru muzică.  Va fi de asemenea și un prilej de bucurie, întâlnire, cunoaștere și prietenie între participanți.
Organizatorii își propun să ofere concurenților șansa de a evolua pe scenă, interpretând cântece de muzică ușoară și tradițională.
 (Dana Maria OPRESCU)

Trimite email

duminică, 16 mai 2021