Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

C.T. „Mihai Viteazul” – „Cel mai bun proiect educațional”

În cadrul concursului „I Love Crișuri”

C.T. „Mihai Viteazul” – „Cel mai bun proiect educațional”

Pentru sărbătorirea Zilei Mediului, ABA Crișuri a organizat joi (7 iunie 2012) un concurs, intitulat „I Love Crișuri” pe malul drept al Crișului Repede.

La concurs a invitat trei colegii orădene: Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” și Colegiul Național „Iosif Vulcan”. Concursul a constat în trei probe, după cum aveam să aflăm de la dna profesor Marinela Filip (de la C.T. „Mihai Viteazul”). Prima probă – o probă practică: apărare împotriva inundațiilor, prin înălțarea de dig cu saci de nisip; a doua probă: analiza Ph-ului apei utilizând aparatură specifică, și a treia probă: prezentarea unui proiect educațional pe tema apei, o probă de creativitate.
„Juriul a fost impresionat de proiectul pe care l-au gândit și prezentat în mod original elevii colegiului nostru (Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”) și le-a acordat diploma pentru „Cel mai bun proiect educațional”. Și celelalte două colegii au fost cotate și răsplătite cu diplome, fiecare în domeniul în care a excelat.
Proiectul nostru a avut titlul „Apa – hrana planetei” și următorul slogan „Fii bun cu apa, nu doar de ziua ei”, ne-a mai spus dna prof. Marinela Filip – profesorul coordonator. La concurs au participat elevi ecologiști din clasa a XI-a E (diriginte, prof. Florina Muscă).
Profesorul coordonator consideră că succesul proiectului și victoria obținută s-ar datora celor trei acțiuni originale prezentate ingenios, formei de prezentare și materialelor folosite (planșe tip poster), care au ilustrat rezultatele proiectului. Prima acțiune: „S.O.S. consumul de apă!” (acțiune de informare cu ajutorul unui pliant). Pliantul creat informa despre importanța apei; cea de-a doua acțiune: „Poluarea apelor, încotro?” Elevii au realizat practic, cu trusa din dotare, o analiză a unui indicator chimic al apei; a treia acțiune: „Implică-te și tu!”
„Am mimat o acțiune de igienizare a malului Crișului Repede. O acțiune pe care noi chiar am efectuat-o de Ziua Pământului”, ne-a declarat prof. coordonator Marinela Filip, încântată de premiul câștigat de echipajul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”. (Ovidiu Dan)

Trimite email

marţi, 22 octombrie 2019