Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Două lacrimi pentru despărțire...

Serenadă la Drăgești

Două lacrimi pentru despărțire...

„Două lacrimi pentru despărțire,/ Se preling din ochii noștri acum/ Două lacrimi pline de durere/ Pentru noi și dumneavoastră acum”.

Veniți domnilor profesori să vedeți cum ne bucurăm, cum râdem, cum plângem, cum plecăm din școala noastră, din școala copilăriei noastre, însoțiți de lacrimile părinților, de sfaturile dumneavoastră și de zâmbetele strengărești ale colegilor mai mici. Plecăm. Da. Astăzi vaporul nostru va ridica ancora pentru totdeauna, navigând spre alte zări albastre pe care le dorim cât mai senine și pline de soare. Mult noroc, dragi colegi! Rămas bun, școală dragă și iubiți profesori.
 Sunt câteva din mesajele transmise de absolvenții clasei a VIII-a de la Școala din Drăgești, joi, 14 iunie 2012, în ultima zi petrecută în școala atât de dragă inimii lor. La ora 10,30, timpul parcă a stat în loc preț de câteva ceasuri, făcându-ne să spunem: „Clipă, rămâi, ești atât de frumoasa!"
La ultima oră de dirigenție, absolvenții au intrat în clasa lor pe acordurile Gaudeamusului, în aplauzele părinților și ale profesorilor. Au răspuns prezent la citirea catalogului pentru ultima dată în această școală, și au emoționat până la lacrimi asistența prin cântece și cuvinte alese, născute din sufletele lor candide de copii. Pentru prima dată, elevii au premiat profesorii cu câte o diplomă de amintire, oferită fiecăruia. Cântecele dedicate materiilor școlare au înveselit asistența: „Că franceza e ușoară, ca și pietrele de moară; dira în clasă când intra, eram muți ca lebăda; cu articol partitiv, eram chei pe portativ”... sau „Drumurile noastre toate duc spre orele de mate, drumurile și durerea, adunarea și scăderea”. Sfioși, au pășit în clasele celor mici pe acordurile bătrânului „cobzar”, iar mai apoi mândri și eleganți, au înmânat „cheia succesului”, intonând imnul absolvenților „Noi, cavaleri ai școlii”. Serenada profesorilor ne-a emoționat până la lacrimi „O serenadă vă cântăm noi împreună, acelora ce drum în viață ne-ați deschis.....”, iar cuvintele domnului director, prof. Bara Gavril, și ale doamnei diriginte, Goman Adina, ne-au trezit la realitate, făcându-ne să ne dăm seama că urmează o etapă importantă a vieții noastre pe care sperăm s-o parcurgem fără greșeală.
„Afară suflă vântul trist până rupe trandafirii/ În clasă plâng colegii acum, că-i ora despărțirii”.
La revedere, școala mea, la revedere domnilor profesori, niciodată nu va mai fi la fel, chiar dacă promitem că vă vom vizita. Păstrați-ne în inimile Dvs. cât pentru o eternitate! 
A fost frumos, înălțător și emoționant!
prof. Adina Goman – dirigintele clasei
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Două lacrimi pentru despărțire...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019