Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Iubește, arta iubirii începe cu noi înșine!

Crăciunul e Crăciun după 20 de secole…

Iubește, arta iubirii începe cu noi înșine!

Crăciunul - Sărbătoarea Iubirii, a razelor calde ce renasc în noi, sărbătoarea Familiei, a îmbrățișărilor sufletești, sărbătoarea Cadourilor, a zâmbetelor inocente, popasul bucuriei angelice unanime, căci întreg universul e un singur colind: Deschide ușa, creștine!

Între theos și phanatos - Trăiește un Crăciun de poveste alături de cei dragi!
Ascultând colindele minunate, resimțim în inimile noastre o chemare tainică de a porni cu cugetul pe urmele magilor de la Răsărit, cu ochii ațintiți spre steaua călăuzitoare?
1. Primul pas constă în a deveni conștienți, în a înțelege adevărul potrivit căruia fiecare om își visează propriul destin.
Acolo, în peșteră, în ieslea cea săracă, Pruncul nou-născut a venit pe Pământ să-l sfințească pe om, să-i facă „sălaș dumnezeiesc”.
2. Asemeni stelelor gigant, care datorită gravitației mari pe care o creează în jurul lor pot să curbeze până și razele de lumină, la fel sunt și sufletele mari... influențează tot ceea ce intră în raza lor de acțiune.
Bucuria sărbătoririi Nașterii Domnului să pună stăpânire pe întreaga noastră ființă, căci ea este de fapt partea comuniunii noastre la bucuria cea sfântă și infinită…
„Viața s-a arătat și am văzut-o și vă mărturisim și vă vestim viața de veci, care era la Tatăl și s-a arătat nouă” (Ioan 1, 2-3).
3. Iubește, arta iubirii începe cu noi înșine
Transformă-ți inima, fii mai bun!   
Crăciunul e Crăciun după 20 de  secole…
"Dacă s-ar fi spus: Azi se naște lumina, ideea n-ar fi ajuns la inima omului, n-ar fi devenit legendă, și n-ar fi cucerit lumea (...) N-ar fi exprimat decât un fenomen fizic normal și nu ne-ar fi răvășit imaginația” (Nikos Kzantzakis-Zorba Grecul).
Dar Lumina care se naște în miez de iarnă a devenit copil, copilul a devenit Dumnezeu, iar Dumnezeu renaște în fiecare an sufletul nostru...
Prin Crăciun se naște astfel Lumina, care devine iubire, Iubirea devine înțelepciune, iar Înțelepciunea devine iertare - ce ne aduce în viață din nou  BUCURIA
Trăiește un Crăciun de poveste alături de cei dragi!
Oradea, 16 decembrie 2007
Maria-M.

Trimite email

luni, 17 ianuarie 2022