Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Campania preventivă „Vacanță în siguranță”

Activități preventive

Campania preventivă „Vacanță în siguranță”

Polițiștii de prevenire și proximitate bihoreni au fost prezenți joi (28 iunie 2012), în Orășelul copiilor, în cadrul Campaniei preventive „Vacanță în siguranță”

Vacanța de vară, prin specificul ei, deplasarea copiilor în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mai mari fără supraveghere, circulație intensă pe drumurile publice, poate genera o creștere a numărului de minori victime sau autori de infracțiuni.
Pentru a preveni victimizarea copiilor în sezonul estival, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Bihor au derulat în perioada 17 – 29 iunie, campania „Vacanță în siguranță”, în cadrul căreia au fost organizate activități cu caracter preventiv în care au fost implicați școlarii din categoria de vârstă 7 – 14 ani. În cadrul campaniei, au fost tratae teme privind siguranța rutieră, disparițiile de minori, delincvența juvenilă, modalități de autoprotecție în diverse situații, siguranța pe internet, comportamente antisociale etc.
În acest context, în intervalul 25 - 26 iunie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității alături de polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea au desfășurat activități preventive în Parcul 1 Decembrie și în Parcul Petofi din municipiul Oradea.
Astfel, polițiștii bihoreni au abordat în discuțiile purtate cu bunicii, părinții și copiii care se recreau în parcurile din municipiul Oradea teme precum: siguranța pe internet, cu accent pe avantajele acestuia, pericolele și riscurile mediului virtual. Polițiștii au prezentat factorii favorizanți și măsurile de protecție pe care fiecare utilizator de internet trebuie să le adopte pentru a evita victimizarea în mediul online.
De asemenea, cu privire la delincvența juvenilă și victimizarea minorilor, au fost prezentate capcanele spre care poate conduce vârsta adolescenței, teribilismul specific vârstei, influența anturajului și a grupului de prieteni.
Educația rutieră, modalități de autoprotecție și comportamentele antisociale au fost alte teme de interes dezbătute în cadrul celor două acțiuni.
În cadrul acțiunilor preventive desfășurate la începutul acestei săptămâni, polițiștii de prevenire și proximitate bihoreni au distribuit materiale educativ - preventive, cărți de colorat cu teme rutiere, orare școlare cu recomandări preventive, fluturași cu recomandări privind prevenirea dispariției copiilor.
Adulții întâlniți de polițiști au fost informați cu privire la măsurile elementare de protecție, care odată luate, previn victimizarea acestora prin furturi din buzunare, genți, locuințe sau autoturisme, infracțiuni specifice sezonului estival.
(Ioana INDRIEȘ)

Trimite email

duminic, 18 august 2019