Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou

Luni, în cadrul S.N.A.C.

Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou

Luni (17 decembrie 2007), elevi din clasele a IX-a A și a XI-a C, de la Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan” Oradea, au prezentat la sala festivă a Școlii de Arte și Meserii “Ioan Bococi” un program special, cuprinzând obiceiuri de Crăciun și Anul Nou: Viflaimul, Capra, Steaua, Plugușorul și Sorcova.

Acțiunea este prinsă în programul pe care cele două școli îl desfășoară în comun, ca vechi parteneri, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (S.N.A.C.), program coordonat de profesorii responsabili de proiect de la cele două școli – Krenek Claudia (Pedagogic) și Mihaela Șumălan (“I. Bococi”), conducerea muzicală, prof. Mircea Tencuțiu.
Colinde, colinde! E vremea colindelor
Programul a fost gândit ca un tot, fără demarcații și pauze. Colindele au pregătit terenul pentru obiceiurile care au curs într-o înlănțuire logică: Viflaimul, Capra, Steaua, Plugușorul și Sorcova. Curând scena s-a umplut de  personaje: Irod (Alina Dungaru), craii (Gordana Sasu, Adina Sabău și Răzvan Cura), Maria (Florentina Tarcea), Iosif (Ioana Costea), soldatul (Eduard Malița), ciobanii (Anca Paina, Crina Buciu și Carmen Sana), Elisabeta (Mago Timea), gazdele (Ioana Pop, Oana Avram, Meszaros Brigitta, Lavinia Popa), preotul (Sergiu Anca) și colindătorii (în frunte cu Olimpia Lascu)...
Actorii au trăit momentele, identificându-se cu personajele, spectatorii i-au răsplătit cu aplauze, iar directorul școlii, prof. ing. Ileana Varga, i-a felicitat și le-a mulțumit omenindu-i cu dulciuri.
Spectacolul urmează să fie prezentat și “acasă” (la Liceul Pedagogic), mai întâi colegilor din ciclul primar, iar mai apoi dascălilor școlii. (Ov. D.)

Trimite email

joi, 17 octombrie 2019