Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La inspectorul general s-a putut intra, dar la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, BA!

Sfidare sau dictatură?

La inspectorul general s-a putut intra, dar la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, BA!

Nu știm ce a avut de ascuns presei președintele comisiei de examen din centrul organizat la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea!?

Putem bănui orice... și îl putem acuza de orice! Să fie sfidare sau dictatură, încălcarea regulamentului sau mai rău?
Nici inspectorul general nu a găsit explicații sau scuze, doar a aruncat ochii pe regulament și a recitit alineatul referitor la prezența presei în centrele de examen...!
Luni dimineața (2 iulie 2012), în răstimpul în care am zăbovit în biroul dlui inspector general Daniel Dumitru Negrean, aveam să aflăm că și în Bihor au fost cel puțin două cazuri speciale de susținere a probei scrise (la Bac) la limba și literatura română, dar și un caz diferit de cel de la „Mihai Eminescu”. Un candidat și-a susținut proba scrisă sub „escortă” și cameră video la Spitalul Militar din Oradea, iar un altul a cerut o oră în plus (?) pe motiv de dizabilități, deficiențe de auz...
La Centrul organizat la Valea lui Mihai, după comunicarea subiectelor, s-a întrerupt furnizarea energiei electrice (o măsură inteligentă luată de băieții deștepți împotriva camerelor de supraveghere)!
După ora 12, am revenit la C.N. „Mihai Eminescu”, dar tot degeaba! Din nou, nu am fost primiți de „împărăție”!
Am discutat cu trei candidate care tocmai povesteau pe o bancă, având subiectele în față. Am reținut că cei mai mulți dintre colegii lor s-au așteptat să le „cadă” Caragiale - dacă tot e Anul Caragiale... și nu au știut prea multe versuri din Mihai Eminescu!!! În rest totul a fost OK... cu sinonimele și celelalte cerințe... (Ovidiu DAN)

Trimite email

miercuri, 19 iunie 2019