Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Fodor Botond Levente a salvat o viață

Eroul zilei

Fodor Botond Levente a salvat o viață

În cursul acestei după-amieze (miercuri, 4 iulie 2012), după terminarea programului de lucru, cinci angajate ale Primăriei Oradea se îndreptau spre casă pe malul Crișului Repede, înspre Piața Decebal.

Imediat ce au trecut de S.C. Informatica, în fața unui magazin de haine second hand, acestea au observat în treacăt câteva persoane care se scăldau în Criș.
Doar una dintre funcționare, cu numele de Speranța, angajată a Primăriei Oradea în cadrul Direcției Economice - Ghișeul Taxe și Impozite Locale - Centrul de Relații Publice a avut prezența de spirit și ațintindu-și mai mult privirea asupra apei a observat că una dintre cele două persoane (două fetițe surori de aprox. 12-16 ani), sta prea mult scufundată în apă și nu mai iese afară.
În acel moment, femeile au început să strige după ajutor și au sunat la 112.
Dintre persoanele aflate în trecere una singură a sărit în ajutor. Un tânăr aflat în spatele lor, fără să stea pe gânduri s-a descălțat și a sărit repede în apă să salveze cele două surori aflate la un pas de înec. Pe una dintre ele a scos-o la suprafață, a adus-o la mal, unde a ajutat-o să-și revină, după care s-a aruncat din nou în apă în căutarea surorii ei. Pe aceasta din urmă nu a mai reușit s-o găsească.
După mai bine de 20 de minute de căutări, echipajele ISU venite cu barci și cu inotatori au găsit-o și pe aceasta. Din păcate aceasta era total inconstientă. Specialiștii SMURD au executat numeroase manevre de resuscitare și au reușit să-i repornescă inima, după care au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean Oradea.
Numele salvatorului primei fetițe (care a scapat nevătămată) este Fodor Botond Levente. El are 27 de ani, este student în Oradea la Universitatea Partium - secția Grafică și este originar din Miercurea Ciuc. Levente se afla pe malul Crișului, în drum spre un prieten cu care a plănuit să repare o bicicletă, pentru a merge împreună cu bicicletele prin oraș.
Prin curajul și prin fapta sa, Levente a devenit eroul zilei de miercuri. De emoție și de supărare că nu a putut s-o  salveze mai repede și pe cea de-a doua fetiță, acesta de-abia își mai găsea cuvintele. (Biroul de presă)

Trimite email

vineri, 7 august 2020