Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Rețelele de utilități din Parcul Industrial, realizate în proporție de 85%

Cel mai mare proiect de infrastructură de afaceri din municipiul Oradea

Rețelele de utilități din Parcul Industrial, realizate în proporție de 85%

Viceprimarul Ovidiu Mureșan a susținut, joi, 5 iulie 2012, o conferință de presă în Parcul Industrial Eurobusiness, cu ocazia căreia a prezentat stadiul lucrărilor la rețelele de utilități din cadrul celui mai mare proiect de infrastructură de afaceri din municipiul nostru.

Contractul de finanțare pentru proiectul „Crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiul Oradea și asigurarea cu utilități publice a Parcului Industrial Eurobusiness Oradea - Etapa I” a fost semnat la sfârșitul anului 2010, iar execuția de lucrări a fost demarată în noiembrie 2011. Durata de execuție este de 12 luni, lucrările urmând să fie finalizate anul acesta, în luna noiembrie.
„În acest moment se lucrează intens la partea de utilități, însemnând canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă, energie termică și electrică, parte care este realizată deja în proporție de 85%. Din discuțiile purtate cu constructorul, drumul colector, care este principalul drum de acces în parc, va fi finalizat în cea de-a doua parte a lunii august”, a precizat viceprimarul Ovidiu Mureșan.
Administratorul Parcului Industrial Eurobusiness, dna Delia Ungur, a prezentat gradul de ocupare al parcului, specificul activității firmelor care își desfășoară activitatea aici, dar și numărul locurilor de muncă nou create.
Tot în cadrul conferinței de presă, viceprimarul municipiului, dl. Ovidiu Mureșan a anunțat obținerea titlului de parc industrial pentru Parcul Eurobusiness II ((locația Tancodrom).
„Gradul de ocupare al Parcului Industrial I este în acest moment de 50%, dar tindem spre un grad de ocupare de 80%. Parcul II va fi ocupat de firmele orientate spre activitatea de servicii, logistică și transport, dar și de firmele orientate spre producție”, a spus Delia Ungur, administratorul Parcului Industrial.
  „Este de datoria noastră să luăm toate măsurile care se impun pentru a facilita realizarea utilităților și a drumului de acces, creând astfel infrastructura necesară pentru ca firmele mari să își poată demara în acest loc activitatea. Faptul că în acest fel va crește numărul locurilor de muncă și în același timp nivelul economic al acestui oraș, ne determină să acordăm acestui proiect tot suportul necesar”, a încheiat viceprimarul Ovidiu Mureșan. (Biroul de presă)

Trimite email

duminică, 9 mai 2021