Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ecaterina Andronescu - ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului

Marți, 3 iulie

Ecaterina Andronescu - ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului

Doamna Ecaterina Andronescu a preluat marți, 3 iulie 2012, mandatul de ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în cadrul unei ceremonii de predare/primire desfășurate la sediul MECTS, în prezența ministrului Liviu Marian Pop, care a deținut mandatul de ministru interimar.

Cu acest prilej, cei doi demnitari au susținut o conferință de presă.
Noul ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, doamna Ecaterina Andronescu, a făcut o trecere în revistă a principalelor evenimente care privesc sistemul de învățământ în următoarea perioadă: finalizarea Evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a și repartizarea computerizată, organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat, organizarea clasei pregătitoare, examenele de titularizare și definitivare, examenele pentru directorii de școli, organizarea concursurilor pentru inspectorii școlari generali, regulamentul de organizare și funcționare pentru unitățile din învățământul preuniversitar, precum și aspecte ce țin de domeniul învățământului superior.
De asemenea, noul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, i-a mulțumit ministrului Liviu Marian Pop pentru efortul depus în perioada celor 45 de zile în care a deținut mandatul de ministru interimar al Educației.
La rândul său, ministrul Liviu Marian Pop i-a urat succes noului ministru al Educației, manifestându-și dorința de a fi recuperate întârzierile în aplicarea Legii Educației: „Sper să recuperăm în continuare întârzierile majore care apar în aplicarea Legii Educației Naționale (...) și împreună să facem sistemul de învățământ mult mai stabil, pentru că cel puțin ultimii trei ani de zile au creat multe probleme. Împreună sper să reușim. Îi doresc doamnei ministru mult succes”, a declarat Liviu Marian Pop. (Biroul de presă)

Trimite email

luni, 30 martie 2020