Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Să învățăm împreună!” - elevi de la școlile din Săliște de Vașcău și Rieni

Proiect de parteneriat educațional

„Să învățăm împreună!” - elevi de la școlile din Săliște de Vașcău și Rieni

Învățătura este frumusețea cea mai aleasă a omului, avere ascunsă și tăinuită; învățătura procură plăceri; ea dă glorie și bucurie; învățătura este învățătorul învățătorilor. (Bhartrhari)

Marți, 19 iunie 2012, s-a desfășurat  activitatea De ziua noastră...”,  cea care a încheiat proiectul „Să învățăm împreună”, derulat între Școala cu clasele I-VIII din Săliște de Vașcău și Școala cu clasele I-VIII din Rieni, pe durata a șapte luni, decembrie 2011 - iunie 2012. În cadrul acestei întâlniri, a avut loc vizita partenerilor de la Sudrigiu la Poiana, după ce, în săptămâna „Școala altfel”, cei de la Poiana au fost musafiri la Sudrigiu. Proiectul a presupus variate activități: „Așteptându-l pe Moș Crăciun...”, „Moș Ion Roată și Vodă Cuza”, „Crăiasa Zăpezii”, „Cei mari citesc celor mici”, „Ce ne povestește iepurașul?”, „Recunoașterea personajului” și „De ziua noastră...” coordonate de prof. Stretea Lavinia Maria de la Școala cu clasele I-IV din Poiana și ed. Male Lenuța de la Grădinița din Poiana, respectiv prof. Chiorean Maria-Ioana de la Școala cu clasele I-IV din Sudrigiu și ed. Manole Corina de la Grădinița din Sudrigiu.
Proiectul a vizat dezvoltarea personalității preșcolarilor și elevilor prin intermediul creațiilor literare. S-a dorit ca grădinarii și elevii să manifeste interes pentru creațiile literare de genuri diferite, să analizeze mai profund caracteristicile fiecărui personaj, să urmărească scenete, povești și povestiri, să lucreze cu plăcere în echipă în vederea realizării unui scop comun.
Considerăm că proiectul a fost atractiv pentru copii, dezvoltându-le capacitatea de muncă în echipă, a contribuit la însușirea unor norme de comportare corectă și le-a cultivat imaginația, creativitatea și gustul estetic.
Pentru cadrele didactice, proiectul a constituit o provocare în direcția promovării unor metode și tehnici noi de lucru, o modalitate de stimulare a activității de documentare și cercetare pentru realizarea produselor de promovare a proiectului, dar și un mod de formare profesională continuă.
Mulțumim pe această cale directorilor celor două instituții partenere, prof. Rodica Păunescu și Liliana Balint, pentru implicarea activă în derularea și finalizarea proiectului „Să învățăm împreună!” (Ioana Chiorean)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Să învățăm împreună!” - elevi de la școlile din Săliște de Vașcău și Rieni .

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 17 iulie 2019