Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Nașterea Domnului - popas duhovnicesc

Luni, vernisajul expoziției de desene și icoane

Nașterea Domnului - popas duhovnicesc

Cea de-a III-a ediție a expoziției de desene și icoane "Nașterea Domnului - popas duhovnicesc" a fost deschisă, luni (17 decembrie 2007), la sala festivă a Palatului Copiilor și Elevilor, de prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de specialitate, în prezența conducerii palatului (director, prof. Cornel Dănuț Peter) și a reprezentantului Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, consilier Radu Rus.

În debutul manifestării, pe scena palatului au urcat grupurile corale ale școlilor “Nicolae Bălcescu” și Școala nr.11, fiecare cu recital de colinde. Elevii prof. Cristina Danciu (de la Șc. nr.11) au interpretat “Slobozî-ne, gazdă-n casă!”, “O, ce veste minunată!” și “Astăzi s-a născut Hristos”. În replică, elevii prof. Alina Zaha (de la “Nicolae Bălcescu”) au interpretat alte trei colinde: ”Domn, Domn să-nălțăm”, “Închinarea păstorilor” și “Mărire întru cele ‘nalte”. Prof. Nicoleta Tâmpu, inspector școlar de specialitate, s-a arătat încântată de calitatea recitalurilor prezentate.
Expoziția cuprinde, în principal, 90 de lucrări, desene și icoane, realizate de membri ai cercurilor de pictură din școlile gimnazile orădene, colegii și licee, cluburi ale copiilor din județ, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, dar și artă tradițională (felicitări, cruciulițe, țesături rustice, împletituri și dantelării, podoabe de brad, lucrări aparținând membrilor Clubului Copiilor din Salonta), după cum aveam să aflăm de la dl inspector Florin Negruțiu.
Ioana Ștefan – premiul Patriarhiei Române
Printre autorii lucrărilor, am regăsit-o pe veterana și împătimita Ioana Ștefan, multilaureată națională a concursurilor de gen, care expune nu mai puțin de cinci icoane realizate în cadrul cercului de la palat și una de când este elevă a Colegiului Tehnic “Constantin Brâncuși”. Aflăm apoi cu bucurie despre recentele sale două premii naționale: premiul I la “Icoana din sufletul copilului” (obținut la Sibiu), precum și premiul Patriarhiei Române, obținut ieri (marți, 18 decembrie).
“Larg deschideți poarta!”  
La ora vernisajului, holul palatului era inundat de colindătorii clasele a II-a D și F, de la Școala “Dacia”. Elevii învățătoarelor Maria Floruț și Gabriela Negruț au venit cu colindul la palat, ei fiind și membri ai cercurilor de Protecția Mediului (condus de prof. Felicia Goina), Cultură și civilizație britanică (prof. Costa Monica), Modelaj și sculptură (prof. Radu Șușman) și Programare pe calculator (condus de prof. Ferenc Gabriela). “Chiar recent (vineri, 14 decembrie), Iulian Pavăl s-a situat pe locul I la concursul de grafică pe calculator, iar Maximilian Popa, pe locul II”, după cum aflăm de la conducătorul cercului, prof. Ferenc Gabriela.  
Expoziția “Crăciun frumos!”
Tot în holul palatului a fost amenajată expoziția de felicitări și aranjamente de Crăciun, intitulată “Crăciun frumos”, cu lucrări aparținând elevilor din cele două clase a II-a D și F, de la Școala “Dacia”, copiilor de la Gădinița nr. 27 (copii ai educatoarelor Georgeta Druță și Nicoleta Trifan), precum și ale altor membri ai cercurilor conduse de prof. Felicia Goina și Ferenc Gabriela. Lucrările sunt puse în lumină de instalația electrică realizată de membrii cercului de Electronică și electrotehnică, elevi ai profesorului Gheorghe Dura.  (Ovi Dan)   
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Nașterea Domnului - popas duhovnicesc. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 18 ianuarie 2020