Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Încă un succes pentru C.J.E. Sibiu

„Sibiu pentru comunitate” - ediția a II-a

Încă un succes pentru C.J.E. Sibiu

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu a organizat duminică, 15 iulie 2012, în centrul istoric al orașului Sibiu cea de a II-a ediție a evenimentului „Sibiu pentru comunitate” care și anul acesta s-a bucurat de intensa participare a cetățenilor, turiștilor și de implicarea activă a celor peste 50 de voluntari.

Acțiunea a început  cu un concurs de orientare turistică (Treasurehunt), la care au participat opt echipe formate din câte două persoane. Participanții au urmat indicile și au îndeplinit toate probele de la fiecare check-point, pe traseul Piața Mare – Parcul „Sub Arini”. Fie că au trebuit să se răcorească în apele fântânelor arteziene sau să mimeze, să joace fotbal sau să dezlege „cuvinte încrucișate”, toate echipele au ajuns la finish line. Primele trei cele mai rapide echipe au fost premiate cu abonamente gratuite la Bowling, memory stick-uri sau boxe.
Activitatea a continuat cu atelierele de pictură pe față, dans, jocuri energizante, info-point și „Mesajul tău pentru Sibiu”, la care au participat peste 200 de tineri.
Activitatea nu s-a încheiat înainte de sesiunea de follow-up a proiectului, desfășurată la Biblioteca Județeană „ASTRA” Sibiu, luni, 16 iulie 2012. În cadrul acesteia, voluntarii proiectului au împărtășit impresii și au oferit sugestii organizatorilor pentru ediția de anul viitor.
Pentru buna desfășurare a activității „Sibiu pentru comunitate” s-au alăturat și Sory, Switch Bowl, Deco Hobby Art, Amber Cafe și Casa Luxemburg.
„Sibiu pentru comunitate” face parte din proiectul național „Consiliul Național al Elevilor – Factor al democratismului educațional, concurs în care anul trecut C.J.E. Sibiu a obținut premiul pentru cea mai originală activitate.
Impresii ale voluntarilor
„Aceasta a fost cea mai frumoasă zi din toată vacanța de vară!” (Emil B.).
„Părerea mea despre evenimentul „Sibiu pentru comunitate” este una foarte bună datorită tuturor celor care au fost implicați și au făcut totul foarte plăcut și amuzant. Ceea ce ne-a stricat puțin planurile a fost ploaia, dar asta nu ne-a oprit! Copiii au venit însoțiți de părinți la atelierul de pictură pe față, turiștii au format diferite cuvinte în cadrul atelierului de litere; a fost un total succes. Sper să mai avem parte de astfel de evenimente în Sibiu” (Raluca C.).
Georgiana Epure
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Încă un succes pentru C.J.E. Sibiu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 6 mai 2021