Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii români au cucerit patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Promovarea imaginii

Elevii români au cucerit patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul olimpic de informatică al României, participant la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfășurată în intervalul 7 - 13 iulie 2012, în localitatea maghiară Tata, a obținut patru medalii (două de aur și două de argint).

Medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Budău și Vlad Alexandru Gavrilă, ambii elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București și medaliați la edițiile precedente cu argint, respectiv bronz. De altfel, Adrian Budău s-a clasat pe primul loc în acest concurs cu un total de 570 de puncte.
Andrei Purice, elev la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, și Șerban Stan Andrei (Liceul Internațional de Informatică din București) au intrat în posesia medaliilor de argint. Într-un clasament neoficial realizat după medaliile obținute, România a ocupat prima poziție.
Au fost prezenți 45 de concurenți din 12 țări: Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Croația, Slovenia, Germania, Elveția, Olanda, Bulgaria, Israel și România. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depășește 19 ani la data concursului.(Biroul de presă)

Trimite email

vineri, 23 august 2019