Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Filmul „Three Idiots”, difuzat de primul canal HD indian din România

Cinematografie indiană pe ecranele românești

Filmul „Three Idiots”, difuzat de primul canal HD indian din România

București, 17 iulie 2012: „Three Idiots”, filmul care a obținut cel mai mare profit din istoria cinematografiei indiene, va fi difuzat în data de 3 august de primul canal HD indian din România, Bollywood HD.

Canalul va fi disponibil rețelelor de cablu și DTH din România din 1 august 2012. În prezent, UPC, Dolce, dar și alte companii de cablu retransmit  Bollywood TV, Bollywood Classic și Bollyshow. Cele patru posturi difuzează cele mai de succes producții ale cinematografiei și televiziunii indiene.
Avanpremiera filmului, care a avut loc luni, 16 iulie, la Cinema City AFI Palace Cotroceni, marchează lansarea în Europa a celui de-al patrulea post cu producții indiene – Bollywood HD. Noul canal va transmite cele mai bune filme, show-uri și seriale, toate în format full HD. Celelalte trei posturi sunt disponibile din luna februarie a acestui an si au fost aduse în țara noastră de compania ISG Media. Bollywood TV difuzează în HD și SD cele mai cunoscute pelicule indiene produse între 2000 și 2011. Bollywood Classic aduce în atenția telespectatorilor români filme clasice indiene, iar Bollyshow transmite show-uri, seriale, jurnale de călătorie și documentare produse în India.
„Three Idiots” este regizat de Rajkumar Hirani și este considerat cea mai bună producție indiană de până acum. Filmul prezintă povestea a doi prieteni care încep o călătorie în cautarea unui amic cu care nu au mai ținut legătura. Pe parcursul aventurii lor, se confruntă cu o serie de peripeții care vor îngreuna atingerea acestui obiectiv.
„Industria indiană de film s-a dezvoltat cu o viteza impresionantă. Producțiile difuzate de cele trei posturi sunt rezultatul unei experiențe cinematografice îndelungate, combinate cu o cultură locală fascinantă”, spune Gabriela Zamfirescu, partener local al ISG Media, compania care a lansat posturile pe piata românească. „Considerăm că este o ocazie deosebită pentru publicul român să ia contact cu producții indiene de o altă calitate decât cele pe care le-a putut viziona până acum”, a adăugat aceasta.
ISG Media a lansat canale tematice indiene în Orientul Mijlociu, Africa și Canada. Are licențiate peste 9.000 de titluri de filme, zeci de seriale și emisiuni și peste 30.000 de clipuri muzicale. În 2009 a lansat primul canal HD indian din lume și are contractate peste 60 de case de producție din India. Compania a fost lansată în 2008, la inițiativa lui Shai S. Sampson și a lui Gilad Elazar, oameni de afaceri cu o experiență îndelungată în industria indiană de entertainment. În România, pachetul de canale Bollywood TV este distribuit și transmis de compania de broadcast TV Digitalbroadcast. (Aura Dumitru)

Trimite email

luni, 3 august 2020