Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Concursul „De la imaginație la creion”

Pentru Festivalul „Toamna orădeană”

Concursul „De la imaginație la creion”

Concursul „De la imaginație la creion”, realizat de Casa de Cultură Oradea pentru festivalul urban „Toamna orădeană”, a ajuns la jumătatea perioadei în care așteaptă înscrierile graficienilor care vor trebui să povestească, în imagini, despre Oradea, despre multiculturalitate și despre festivalul „Toamna orădeană”.

„Știm că în orașul de pe Crișul Repede există o comunitate frumoasă de artiști. Din acest motiv am lansat un concurs de creație pentru toți artiștii grafici și designeri care pot și vor să ne arate cât de creativ, de artistic poate fi omul care trăiește în Oradea” – spune Flavius Bunoiu, directorul Casei de Cultură Oradea.
Concursul se desfășoară în perioada 11-22 iulie 2012, iar cei care doresc să participe (sau să se informeze) găsesc aici brief-ul de concurs: http://toamnaoradeana.com/Brief_Creatie_TO2012.pdf.
Participanții vor trebui să trimită pe adresa Casei de Cultură Oradea, Piața Ferdinand nr. 4, lucrarea lor, pe o coală A4, de preferință în creion.
Începând cu data de 23 iulie, un juriu de specialitate, format din Clarence Ceniza (strateg – Agenția THEY, Amsterdam), Alex Beltechi (specialist în ilustrație, branding, typography), Cristian Scurtu (copywriter – Agenția GRAFFITI BBDO, BUCUREȘTI) și Alex Mălăescu (Art Direction – Agenția GRAFFITI BBDO, BUCUREȘTI), va analiza lucrările participanților și va alege 9 dintre ele. Aceste nouă lucrări vor beneficia de o ședință foto profesională, vor fi codate și editate pentru web-site-ul www.toamnaoradeana.com, putând fi admirate pe același site, sub numele autorului, timp de un an întreg.
În data de 1 august, într-o conferință de presă, organizată de Casa de Cultură Oradea, se vor anunța câștigătorii, împreună cu programul complet al festivalului.
Premiile oferite sunt următoarele:
Locul I: 150 de euro și ALL ACCESS PASS pentru două persoane la toate spectacolele „Toamnei orădene” 2012
Locul II: 100 de euro și ALL ACCESS PASS pentru două persoane la toate spectacolele „Toamnei orădene” 2012
Locul III: 50 de euro și ALL ACCESS PASS pentru două persoane la toate spectacolele „Toamnei orădene” 2012
Ceilalți șase finaliști vor beneficia de un ALL ACCESS PASS pentru două persoane la toate spectacolele „Toamnei orădene”.
Oradea e un oraș creativ, iar Casa de Cultură Oradea își dorește cât mai mulți participanți la acest concurs și speră ca orădenii să-și dovedească din plin priceperea și aportul la dezvoltarea culturii urbei. (B. F.)

Trimite email

marţi, 11 mai 2021