Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Au fost inaugurate Căminul cultural, Dispensarul și Grădinița din Felcheriu

Ieri, la cea de-a IV-a ediție a Zilelor comunei Oșorhei

Au fost inaugurate Căminul cultural, Dispensarul și Grădinița din Felcheriu

În ciuda crizei, cu fiecare nouă ediție a Zilelor comunei Oșorhei, conducerea Primăriei Oșorhei și Consiliul local, primarul Ioan Pop și vicele Ioan Gligor „se încăpățânează” să inaugureze noi obiective, după cum avea să sublinieze doamna deputat Lucia Varga.

Tot domnia sa avea să mai remarce faptul că la Oșorhei fiecare nouă lucrare începe cu Dumnezeu. Așa s-a întâmplat și ieri (vineri, 27 iulie 2012), când, după tăierea panglicii, părintele paroh din Felcheriu (pr. Mihail Tomescu) avea să oficieze slujba de sfințire a noului complex social din Felcheriu („trei în unu” – vorba domnului primar), compus din Căminul cultural, Dispensarul medical uman și Grădinița din Felcheriu, toate trei aflate sub același acoperiș.
La eveniment au mai onorat subprefectul județului, dl Cristian Bitea, viceprimarul municipiului Oradea, dl Mircea Mălan, dl Călin Puia - director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, noii consilieri locali, dar și consilierii vechiului mandat, conducerea Școlii coordonatoare din Oșorhei, director – prof. Adriana Camelia Indrie, director adjunct Ana Franciac, funcționari ai Primăriei Oșorhei și locuitori ai satului Felcheriu, tineri și copii - cei dintâi beneficiari ai investițiilor făcute.
La rândul său, dl subprefect Cristian Bitea avea să felicite consilierii și conducerea primăriei pentru noua realizare foarte importantă pentru cetățenii localității, iar dl primar Ioan Pop avea să mulțumească cetățenilor pentru încredere și sprijin, dar și consilierilor din Felcheriu, în frunte cu dl vice Ioan Gligor și Dumitru Cuc. „Mitru” chiar ne-a făcut o surpriză plăcută pregătind așa cum se cuvine acest eveniment, mobilizând exemplar cetățenii la curățenie”.
De la Felcheriu, s-a plecat la Alparea unde au debutat serbările celei de-a IV-a ediții a Zilelor comunei Oșorhei. „Starostele” și moderatorul manifestărilor din cele trei zile (vineri, sâmbătă și duminică) este cunoscutul și îndrăgitul cronicar sportiv și om de televiziune Victor Mihalcea. În stilu-i caracteristic, Victor bine dispune pe oricine cu umorul său și încântă cu bogăția de informații pe care le deține despre echipele de fotbal și susținătorii sportivilor din comuna Oșorhei, făcând trimitere și la evenimentul de la Londra – ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, festivitate inaugurată, vineri seara, de Regina Elisabeta a II-a și prințul consort Philip.
Brigitta Mohacsi, Ciprian Robu feat Blanche, DJ Lucian Bărbulescu și Raisa, Liviu Hodor și Mona
Aseară, pe scena serbărilor de la Oșorhei (Alparea) a cântat și încântat Brigitta Mohacsi - o frumoasă surpriză! Au trecut câțiva ani de când nu am mai ascultat-o pe frumoasa Brigitta. Aflăm că între timp, îndrăgita solistă din Tămășeu a absolvit Facultatea de Muzică a Universității din Oradea, iar de doi ani, Brigitta are alături două dansatoare noi, pe Edina și Denisa. De o lună, Brigitta este solista formației „Desert” cu care cântă la nunți, dar și în Ungaria. Tot aseară, Brigitta urma să cânte și la serbările de la Suplacu de Barcău; astăzi este așteptată la serbările de la Borș, iar pe 11 august va cânta la trei evenimente: în Ungaria, la Cherechiu (în România) și acasă, la Tămășeu. În toamnă (sau anul viitor), Brigitta se mărite.
După Brigitta au urcat pe scenă: Ciprian Robu feat Blanche, DJ. Lucian Bărbulescu și Raisa, Liviu Hodor și Mona... 
Programul serbărilor de la Oșorhei
Astăzi (sâmbătă)
Este programat un mini campionat de fotbal (cu participarea echipelor Tricolorul Alparea, Atletic Oradea și CS Oșorhei); un concurs „Cel mai puternic cal”; o festivitate de premiere, iar seara, concerte cu: Big City, Amazonas, Bogdan Vladu, Narcotic Sound, Ellie White și alții.
Duminică (29 iulie)
Referendum național pentru demiterea președintelui (suspendat) Traian Băsescu
Concurs de atelaje și acrobații pe cai; concurs de bograci, program artistic oferit de elevi ai Școlii din Oșorhei (formația de dansuri populare); un regal folcloric, în cadrul căruia își vor da concursul: Florile Bihorului, Aurica Vaida, Corina Szatmari și Zbiciu, împreună cu invitații lor: Andrada Crăciun, Feciorii Bihorului, Valentina și Florin Novac, Gabi Stanciu, Maria și Petre Orza, Cosmin Marta și Florica Tomoioagă, Radu Moș, Ansamblul Bihorul, Ansamblul Crișana; director artistic Ioan Silaghi, conducerea muzicală, Nazarius Varga.
Zilele comunei Oșorhei se vor încheia, potrivit tradiției, cu foc de artificii. Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze (97 de poze), accesați Galeria foto: Au fost inaugurate Căminul cultural, Dispensarul și Grădinița din Felcheriu.   

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 14 decembrie 2019