Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Școala nouă din Cheresig se așteaptă bani pentru continuarea lucrărilor

La Școala din Toboliu se lucrează la acoperiș

La Școala nouă din Cheresig se așteaptă bani pentru continuarea lucrărilor

Vineri (3 august 2012), la Școala cu clasele I-IV din Toboliu, parte dintre muncitorii firmei Mărcuț Construct SRL se aflau pe acoperiș, iar alții jos.

„La Școala din Toboliu se schimbă acoperișul, ne lămurește dl viceprimar Gheorghe Șinca. Următoarea intervenție va fi renovarea, înlocuirea instalației electrice”. În dreapta clădirii, mai la stradă, există o altă clădire la care s-a lucrat anterior. Este vorba de fosta școală, transformată în sală de sport, „dar cu întrebuințări multiple”, vorba dlui viceprimar („sală de sport, sală de spectacole, sală de ședințe și pentru alte evenimente”), ea ținând loc și de cămin cultural, întrucât în Toboliu nu există cămin cultural.
Dle președinte Cornel Popa, Cheresigul așteaptă sprijinul dumneavoastră!
Școlarii din Cheresig învață într-o școală veche, cu geamuri și uși termopan, dar care, văzută din exterior, „stă să se dărâme”. Tencuiala bătută de vremuri cade încet-încet dezgolind-o. Alături, se înalță, falnic, noua clădire, din cărămidă, aflată în roșu, „sedusă și abandonată de constructor”, vorba aceea, constructor care nu a mai primit fonduri de la PDL și MECTS, primarul tinerei comune Toboliu, dl Pavel Maier, fiind liberal (ca și vicele).
Acum gospodarii (conducerea primăriei și cetățenii) din Cheresig așteaptă bani pentru continuarea lucrărilor. „O investiție de miliarde ridicată în 2008 nu poate fi lăsată de izbeliște”, vorba contabilului-șef al Primăriei Toboliu, dna Marioara Banfi. Cu siguranță, doamna ministru Ecaterina Andronescu, dl inspector general Daniel Negrean, președintele Consiliului Județean Bihor, dl Cornel Popa nu vor lăsa ca o asemenea bijuterie să-și piardă din strălucire. La ora vizitei noastre, profesorul de serviciu pe școală, prezent la datorie, dl prof. de sport Szabo Gergo, ar fi dorit să ne prezinte și sala calculatoarelor, dar ea practic nu există. S-a tot sperat că se va intra cu calculatoarele în noua clădire. În schimb dl profesor era bucuros de faptul că doi dintre absolvenții clasei a VIII-a din acest an au intrat la L.P.S. „Bihorul”, la fotbal și atletism. Domnul profesor se mândrește cu echipele de handbal fete și fotbal băieți pe care le îndrumă la Școala din Cheresig. La zonala de la Sînmartin, fotbaliștii pe care îi antrenează s-au situat pe locul al II-lea, iar la handbal, fetele strălucesc și promit mult(e).
Pe 20 octombrie, atleții și fotbaliștii vor ieși din nou la rampă, așa cum fac în fiecare an la Festivalul verzei, sărbătoare tradițională în comuna Toboliu. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Școala nouă din Cheresig se așteaptă bani pentru continuarea lucrărilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 8 aprilie 2020