Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Tradiția continuă la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea

Meciul de fotbal profesori – elevi

Tradiția continuă la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea

Miercuri, 30 mai 2012, pe terenul sintetic de la stadionul Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea, s-a desfășurat meciul de fotbal dintre echipa „Spartanii”, formată din profesorii de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” și echipa celor „12 galactici”, formată din elevii claselor a XII-a din același liceu.

Meciul s-a dorit o destindere înaintea probelor de bacalaureat. Ambele echipe au fost încurajate de suporteri înfocați din rândul elevilor și cadrelor didactice din liceu. Desfășurată pe durata a două reprize a câte 20 de minute, partida a fost spectaculoasă, cu multe faze fierbinți la cele două porți; profesorii au început jocul hotărâți să țină piept elanului tinerilor elevi și au deschis scorul prin prof. Hulea Daniel. Elevii au atacat furibund poarta profesorilor, apărată remarcabil de elevul din clasa a X-a, Caciora Tudor, și au reușit să egaleze prin Moldovan Radu.
Repriza a doua a fost la fel de încinsă, cu faze spectaculoase la ambele porți; profesorii au reușit să mai înscrie o dată prin același neobosit dascăl Hulea Daniel, după o fază colectivă de toată frumusețea, stabilind scorul final: 2-1 pentru echipa  „Spartanilor”.
Trebuie remarcată nota de fair-play și de bună dispoziție în care s-a desfășurat acest eveniment, devenit o tradiție la Liceul „Aurel Lazăr”.
Echipele participante
„Spartanii”: directorul Micu Ioan Vasile, Bandici Cornel, Hălbac Șerban, Hulea Daniel, Ilisoi Eugen, Juncu Vasile, Moldovan Dan și Muscaș Viorel.
„Cei 12 galactici”: Balog Adrian, Chișe Alex, Creț Lucian, Crupca Ionuț, Hodișan Ionuț, Lazăr Sebastian, Leghezeu Gabriel, Mare Vlad, Moldovan Radu, Săcui Vlad, Vlaș Ionuț, Bochiș Robert. (Viorel Muscaș)

Trimite email

marţi, 21 septembrie 2021