Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Amenajarea Parcului Salca

Primarul Ilie Bolojan a semnat contractul de finanțare (pentru)

Amenajarea Parcului Salca

Primarul Ilie Bolojan a semnat marți, 14 august 2012, la București, la Administrația Fondului pentru Mediu, contractul de finanțare privind amenajarea Parcului Salca din municipiul Oradea, alături de președintele Administrației Fondului pentru Mediu, domnul Radu Dan Septimiu Popa.

Acest proiect este finanțat prin „Programul național de îmbunătățire a calității mediului prin realizarea de spații verzi în localități”, iar obiectivul general al acestui program este îmbunătățirea calității mediului prin crearea de spații verzi în mediul urban.
Totalul investiției este de 2.726.418 lei cu TVA, din care 2.000.000 lei, reprezentând 89,98% din cheltuielile eligibile ale proiectului vin de la Administrația Fondului pentru Mediu, în timp ce contribuția proprie a Municipiului Oradea este de 222.728 lei.
Parcul Salca va fi situat pe malul Peței, între zona Cantemir și complexul Lotus, va avea o suprafață totală de 34.140,00 mp, din care spațiile verzi amenajate se vor întinde pe o suprafață de  21.721,00 mp.
Investiția în Parcul Salca prevede următoarele lucrări:
*realizarea unui lac cu o suprafață de 4.885,00 mp, adică 14,31 % din suprafața totală, plantat cu 11 specii de plante de apă și de mlaștină, traversat de un ponton din lemn pentru a fi observată viața acvatică și de un pasaj din blocuri de beton și piatră care să creeze o mică cădere de apă (0,20 m).
*realizarea unui labirint medieval având în centru un foișor/observator
*2 rozarii dispuse pe două artere importante de acces în parc, prevăzute cu pergole și bănci
* două piațete pentru recreere, activități cu rol educativ și informativ, în special legate de mediu și protecția acestuia, una scufundată, iar cealaltă înălțată
*o plantație de bambuși înalți de 4-8 m, pe malul lacului.
În total au fost prevăzute să fie plantate 10.883 de bucăți de plante (arbori, arbuști, plante perene, trandafiri, plante de apă și mlaștină, bambuși, gard viu).
Totodată, parcul va fi dotat cu: panouri de informare cuprinzând planul parcului, cât și speciile de plante și amplasamentul acestora, fântâni de apă potabilă, toalete ecologice, bănci, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat cu o înălțimea de 100 cm pe aleile principale și stâlpi de 350 cm, alimentați cu panouri fotovoltaice, dar și rețea de irigat pentru toate plantele care necesită apă și aspersoare pentru peluze.
,,Până la semnarea acestui contract am întâmpinat unele greutăți, dar acum sunt bucuros să văd că proiectul prinde în sfârșit contur. Licitația pentru demararea proiectului o vom organiza până la sfârșitul lunii august, în așa fel încât în această toamnă să putem începe lucrările, iar până în vara anului 2013 Parcul Salca să fie gata”, a declarat Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea. (Biroul de presă)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 13:12:43 Ora de vară a Europei de Est