Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Astăzi, începe a doua sesiune a examenului de bacalaureat

Luni, 20 august

Astăzi, începe a doua sesiune a examenului de bacalaureat

A doua sesiune (august-septembrie 2012) a examenului de bacalaureat din acest an începe astăzi (luni, 20 august), cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și în limba maternă, probe ce se vor desfășura și în ziua de marți, 21 august, respectiv miercuri, 22 august (limba maternă).

Pentru susținerea acestora s-au înscris 13.131 de candidați (12.726 de candidați la limba și literatura română și 405 candidați la limba și literatura maternă).
Precizăm că numărul total de candidați care s-au înscris pentru susținerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111. Aceștia au fost repartizați în 304 centre de examen.
Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competențelor digitale va avea loc în zilele de 23 și 24 august. Rezultatul obținut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.
Prima probă scrisă (limba și literatura română) din cadrul sesiunii curente se va desfășura luni, 27 august. Aceasta va fi urmată marți, 28 august, de proba de limba și literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august. Ultima probă scrisă - proba la alegere a profilului și specializării - va avea loc, vineri, 31 august. În data de 2 septembrie vor fi afișate primele rezultate (până la ora 16.00) și vor fi depuse contestațiile (16.00 - 20.00). Acestea vor fi soluționate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afișarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie.
Reamintim că rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41%, după soluționarea contestațiilor. (Biroul de presă)
 
 Șapte centre de examen în județul Bihor
Pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat, la nivelul județului Bihor vor funcționa șapte centre de examen: la Lic. T. „Onisifor Ghibu” din Oradea - unde vor fi arondate 18 școli (licee, colegii, grupuri școlare orădene), precum și Grupul Școlar Agroindustrial „Tamasi Aron” din Borș; la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea - unde vor fi arondate trei colegii: C.T. „Transilvania”, C.T. „Mihai Viteazul” și C.N. „Arany Janos” din Salonta, cele două grupuri școlare din Salonta (Agricol și Gr. Șc. „Arany Janos”) și Lic. Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca; la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – unde vor susține examenul candidații de la două colegii („Traian Vuia” și Economic) și trei licee orădene (liceul german și două licee teologice maghiare: „Szent Laszlo” și „Lorantffy Zsuzsanna”); la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” – pentru candidații de la trei colegii tehnice orădene: „C-tin Brâncuși”, „Dimitrie Leonida” și „Andrei Șaguna”; în județ vor fi organizate trei centre, la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd – pentru candidații de la colegiile tehnice din Aleșd și Vadu Crișului, de la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș și Liceul Teoretic din Bratca; la Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei – pentru candidații din Beiuș (de la C.N. „Samuil Vulcan”, C.T. „Ioan Ciordaș” și Lic. Ped. „Nicolae Bolcaș”), din Ștei, de la cele două colegii și de la Lic. Tehnologic din Dobrești; la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita – pentru candidații din nouă școli: C.N. „Oct. Goga” și Gr. Șc. Agricol „Horea” din Marghita, grupurile școlare industriale din Popești și Suplacu de Barcău, Gr. Șc. „Horvath Janos” din Marghita, liceele teoretice din Săcuieni și Budoi, Grupul Școlar Agricol din Cadea și Colegiul Agricol din Valea lui Mihai. (Ov. Dan)

Trimite email

joi, 20 iunie 2019