Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Școala de vară CNE și-a premiat participanții

„Consiliul Național al Elevilor – Factor al democratismului educațional”

Școala de vară CNE și-a premiat participanții

Proiectul național „Consiliul Național al Elevilor – Factor al democratismului educațional” a ajuns la final.

Școala de vară a Consiului Național al Elevilor de la Eforie Sud, desfășurată în perioada 20-26 august 2012, a marcat etapa finală a acestui proiect menit să stimuleze implicarea activă a elevilor în comunitățile din care fac parte.
Importanța evenimentului a fost marcată atât de partciparea a peste 120 de elevi și profesori din 28 de județe ale țării, cât și de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Direcției Județene de Sport și Tineret Constanța, Autorității Naționale pentru Sport și Tineret și Alianței Naționale a Agențiilor de Tursim, precum și de prezența doamnei dr. prof. univ. Ecaterina Andronescu – ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, care a subliniat nevoia societății de a avea lideri, tineri educați și activi în viața comunității.
În decursul celor șapte zile petrecute la mare, elevii au participat la ateliere interactive care au avut la bază lucrul în echipă și comunicarea, discuții despre calendarul alegerilor din Consiliul Elevilor, care vor avea loc începând cu luna septembrie în toate liceele din țară. De asemenea, au fost prezentate proiectele consiliilor județene ale elevilor desfășurate sub egida „CNE – Factor al democratismului educațional”.
Totodată, participanții la Școala de vară au avut ocazia să afle despre oportunitățile de studiu în Marea Britanie de la reprezentanții UK Study Romania și posibilitățile de a accesa fonduri pentru dezvoltarea de proiecte comunitare de la reprezentanții Youth Bank Romania. Printre invitații acestui eveniment național s-au numărat și reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, partener al  Consiliului Național al Elevilor, care a prezentat planurile de viitor ale mișcării studențești.
Finalitatea evenimentului a fost marcată prin organizarea unei festivități de premiere a celor mai bune proiecte. Astfel, Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare i-a fost înmânat premiul pentru cel mai inovator proiect, „Soarele strălucește pentru toți la fel”. Premiul pentru cel mai complex proiect a fost acordat Consiliului Județean al Elevilor Timiș „Iubim cititul- suntem integri”, iar proiectul cu cel mai mare impact asupra participanților a aparținut Consiliului Județean al Elevilor Bacău, „Sunt altfel decât noi? Dați-le o nouă șansă!” Cea mai ingenioasă prezentare a proiectului a aparținut Consiliul Județean al Elevilor Sibiu cu acțiunea „Sibiu pentru comunitate”. Proiectul Consiliului Județean al Elevilor Brașov „Diferiți, dar totuși la fel” a fost premiat pentru cea mai interactivă prezentare, iar Consiliul Județean al Elevilor Vâlcea a primit premiul pentru prezentarea cu cel mai mare impact vizual.
Așadar, Consiliul Național al Elevilor a urcat încă o treaptă pe scara performaței, elevii dând dovadă încă o dată de implicare și seriozitate față de proiectele derulate în comunitățile din care fac parte.
Școala de vară „CNE - Factor al democratismului educațional” este un proiect organizat de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. (Georgiana - Silvia Epure)

Trimite email

luni, 3 august 2020