Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Primarul și viceprimarul - pe șantierul de la Școala din Toboliu

La Cheresig, sălile de clasă sunt pregătite

Primarul și viceprimarul - pe șantierul de la Școala din Toboliu

Am revenit ieri (marți, 4 septembrie 2012), la Primăria din Toboliu.
„Pe domnul viceprimar îl găsiți la Școala din Toboliu”, ne spune dl Adrian Orban – inspector cadastru.

„Eu tocmai trebuie să fac un transport acum”, s-a scuzat dl viceprimar Gheorghe Șinca. La scurt timp a apărut dl primar Pavel Maier, care, mai în glumă mai în serios, ne-a primit cu următoarea replică: „Veniți să ne „spionați”? după care ne-a invitat să vizităm școala.
Meseriașii lucrau la schimbarea instalației electrice, la zugrăvit și izolat...
„Am schimbat acoperișul, iar acum renovăm clădirea, începând cu înlocuirea instalației electrice; alături avem o sală de sport multifuncțională, întrucât în sat nu dispunem de cămin cultural...” ne-a lămurit dl primar Pavel Maier.
La ora vizitei noastre, în școală am găsit-o și pe doamna educatoare Adina Mariș. „Nu reușesc să-mi aranjez încă sala de grupă din cauza lucrărilor, dar sunt de serviciu pe școală. Vin părinți să-și înscrie copiii la școală. Eu în grupa mare voi avea 23 de copii, la grupa mică va fi dna Mariana Sime, colega mea, iar în sala de alături, vom avea clasa pregătitoare. Acum colega este la pregătiri”.
La Cheresig, școala își așteaptă elevii
Am dat o fugă și până la Școala din Cheresig, unde am găsit-o pe secretara Alina Colar. La scurt timp, în biroul secretarei a venit Luca, un băiețel de 3 anișori, foarte sprinten și ager la minte și o fostă învățătoare, aflată în concediu de maternitate, care și-a depus demisia, renunțând la titularizare și ieșind din sistem din motive financiare...
„Domnul director Ursu Crăciun e plecat la Inspectoratul Școlar cu posturile vacante (un post de învățător și câteva ore de educație fizică, muzică și desen – n.n.)”, ne-a spus doamna secretară.
Aruncând o privire prin școală, aveam să constatăm că sălile de clasă sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Primarul și viceprimarul - pe șantierul de la Școala din Toboliu. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 8 aprilie 2020