Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cele mai importante 10 noutăți ale anului 2012 la Universitatea Agora

Promovarea imaginii

Cele mai importante 10 noutăți ale anului 2012 la Universitatea Agora

De la distinsul profesor universitar dr. Ioan Dzițac, rectorul Universității Agora, aveam să aflăm care sunt cele mai importante 10 noutăți ale anului 2012 la Universitatea Agora din Oradea.

1. Legiferarea acreditării de către parlament
Acreditarea Universității Agora a fost confirmată prin Legea nr. 59 din 29 martie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 222 din 3 aprilie 2012: http://univagora.ro/universitate/acreditare/
2. Cartă nouă, aprobată de senat și avizată de Ministerul Educației
Carta nouă, aprobată de senatul universitar și semnată de prof. univ. dr. Adriana Manolescu, președintele senatului, a fost avizată de minister și poate fi consultată la  http://univagora.ro/universitate/carta/.
3. Rector nou, ales de comunitatea academică și confirmat de minister
Ministerul a confirmat în funcția de rector pe domnul prof. univ. dr. Ioan Dzițac (pentru legislatura 2012-2016): http://univagora.ro/universitate/rectorat/ .
4. Decan nou, selectat pe bază de concurs
Rectorul a organizat concurs pentru ocuparea postului de decan al Facultății de Drept și Științe Economice, concurs câștigat de conf. univ. dr. Gabriela Bologa: http://univagora.ro/academic/fdse/
5. Examen de licență cu diplome eliberate de Universitatea Agora
Pentru prima dată Universitatea Agora, proaspăt acreditată, a primit dreptul de a organiza examen de licență în organizare proprie și să elibereze diplome de licență girate de minister. Taxa de licență s-a redus cu 50% față de anii anteriori, iar promovabilitatea a fost de 100%: http://univagora.ro/studenti/finalizare-studii/ .
6. Primul Doctor Honoris Causa al Universității Agora
Universitatea Agora, odată cu acreditarea, a primit și dreptul de a acorda titluri de „Doctor Honoris Causa”. Prima diplomă a fost acordată domnului academician Florin Gheorghe Filip, directorul general al Bibliotecii Academiei Române: http://univagora.ro/universitate/doctor-honoris-causa/ .
7. Acord de colaborare cu chinezii
Prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, președintele Consiliului de Administrație al Universității Agora, a semnat un acord de colaborare cu prof. univ. dr. Yong Shi, reprezentantul Societății Chineze de Modernizare a Managementului: http://univagora.ro/noutati/2012/05/14/acord/ .
8. Instalarea unei platforme de e-learning
A fost instalată platforma Moodle, cea mai performantă platformă de e-learning, care va permite studenților să studieze și să dea teste pe calculator de la distanță: http://moodle.org/ .
9. Programe postuniversitare de un semestru pentru licențiați
Sunt în curs de aprobare la minister trei programe pe domeniul Drept și două pe domeniul Științe Economice:  http://univagora.ro/academic/postuniv/ .
10. Site nou
Un site nou, care se dorește „prietenos”, a fost lansat de curând, propunându-și să ofere informații structurate, în spiritul transparenței și utilității publice, tuturor celor interesați: http://univagora.ro.
Mai putem aminti că, începând cu acest an, în campusul Universității Agora va funcționa și Școala Primară Internațională Agora, cu predare în limba engleză, care încă mai are locuri la clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a: http://univagora.ro/parteneri/scoala-internationala-agora/ .
De asemenea, au mai rămas locuri pentru admiterea la facultate în sesiunea de toamnă, la specializările: Management (3 ani, 18 locuri), Drept (4 ani, 49 locuri), Poliție locală (3 ani, 79 locuri) și Contabilitate și informatică de gestiune (3 ani, 88 locuri): http://univagora.ro/studenti/admitere/ . (Ov. D.)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021