Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Reprezentanții elevilor s-au întâlnit cu ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului

Miercuri,

Reprezentanții elevilor s-au întâlnit cu ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului

Consiliul Național al Elevilor(CNE) a participat miercuri, 12 septembrie 2012, la o întâlnire de lucru cu ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dna prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu.

Întâlnirea a avut loc la sediul Ministerului  Educației,  Cercetării, Tineretului și Sportului din București, iar principalele teme de discuție abordate au fost: structura examenului național de bacalaureat 2013, dobândirea  dreptului de vot pentru reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație al unităților de învățământ, programul „Să știi mai multe, să fii mai bun!” dar și alegerile care urmează să se deruleze în această toamnă în cadrul Consiliului Național al Elevilor.
În cadrul discuțiilor, reprezentanții elevilor au retransmis poziția Consiliului Național al Elevilor privitoare la structura examenului de bacalaureat, manifestându-și  susținerea pentru introducerea sistemului  de evaluare națională diferențiată, inclusiv la limba și literatura română. În acest sens, doamna ministru a garantat că diferențierea va fi de-a dreptul vizibilă în elaborarea subiectelor, avându-se în vedere diferența numărului de ore din trunchiul comun la materiile de examen. Totodată aceștia au discutat despre introducerea examenului de bacalaureat de tip profesional, considerat de către reprezentanții elevilor ca fiind o măsură temporară de mascare a trendului descendent de promovabilitate a examenului maturității.
De asemenea, Consiliul Național al Elevilor și-a exprimat poziția referitoare la necesitatea obținerii dreptului de  vot  pentru reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație al unităților de învățământ, reprezentanții acestuia solicitând sprijin din partea ministerului pentru dobândirea acestui drept. În urma discuțiilor, doamna ministru Ecaterina Andronescu și-a manifestat deschiderea pentru susținerea drepturilor depline ale elevilor în forul decizional din unitatea de învățământ, aducându-se în discuție modificarea Legii Educației Naționale 1/2011.
Consiliul Național al Elevilor va fi și anul acesta partener al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în organizarea și desfășurarea programului „Să știi mai multe, să fii mai bun”, denumit anterior „Școala altfel”,  reprezentanții elevilor angajându-se să  întocmească o strategie națională de implicare a Consiliului elevilor. 
Nu în ultimul rând, discuțiile dintre reprezentanții elevilor și ministrul Educației, au fost legate de importanța desfășurării procesului electoral în unitățile de învățământ pentru desemnarea reprezentanților elevilor într-un mod cât mai democratic. CNE a obținut, așadar, de la minister asigurarea că demersul democratic va fi sprijinit, cu implicarea inspectoratelor școlare județene, dar și a unităților de învățământ. 
Consiliul Național al Elevilor își manifestă public deschiderea spre colaborare cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în scopul reprezentării intereselor elevilor din România. (Georgiana Epure)

Trimite email

marţi, 11 august 2020