Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Poveste de început de an școlar la Rieni

Prima zi de școală

Poveste de început de an școlar la Rieni

Clopoțelul a vestit și în școlile din comuna Rieni că a venit toamna și a început școala.

„Pășiți cu încredere, nu trebuie să vă fie teamă, eu sunt cuib de înțelepciune, aici veți învăța să citiți, să scrieți, să socotiți!” i-a îndemnat Zâna cea bună – Școala.
Luni dimineața (17 septembrie 2012), pe holurile Școlii din Rieni puteai vedea mulțime de copii, și mai mari și mai mici, unii pășeau pentru prima oară în viață în acest univers de lumină și culoare, impunător și incifrat de care parcă le era teamă. Cu blândețe și bunătate, doamnele învățătoare le-au ieșit în cale primindu-i cu căldură în Cetatea cunoașterii!
În cadrul festivității de deschidere a cursurilor, doamna director Liliana Balint le-a urat tuturor un Bun venit  în noul an școlar, succese și bucurii!
Slujba Tedeum-ului a fost oficiată de părintele paroh Gheorghe Balint, iar invitații manifestării domnii Nica Onișor, reprezentantul Primăriei Rieni și Gheorghe Roiti, reprezentantul Poliției locale le-au adresat elevilor și cadrelor didactice felicitări și cuvinte de încurajare în misiunea lor de descifrare a tainelor cunoașterii. Însoțiți de dascălii lor, elevii s-au îndreptat apoi spre sălile de clasă care îi așteptau gătite anume pentru a-i primi cu drag, iar pe bănci îi așteptau manualele, florile și alte surprize pe cei mai mici învățăcei, elevii claselor I și ai claselor pregătitoare.
Așadar, o nouă generație de elevi urcă din această toamnă treptele vieții spre cunoaștere și maturitate. Ei vor fi noile personaje ale unei povești... fără sfârșit”. (C. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Poveste de început de an școlar la Rieni.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 17 iulie 2019