Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Daniel Cighir este „un copil hărăzit cu... talant”

Prima expoziție de pictură, de ziua sa

Daniel Cighir este „un copil hărăzit cu... talant”

Marți, 18 septembrie 2012, de ziua sa de naștere, Daniel Cighir a avut parte de un „tratament” special.

Părinții și bunicii, în „complicitate” cu profesorul său de pictură, dna Eugenia Drăgoi, i-au pregătit un eveniment fericit: vernisajul primei sale expoziții de pictură la Orășelul copiilor din Oradea. La eveniment au participat colegi de clasă, elevi din clasa a IV-a C de la Școala Gimnazială nr. 16 (Bianca Ștefan, Natalia Boncea, Paul Pașc, Bianca Abrudan, Andreea Tărău și Ovidiu Busuioc), împreună cu doamna învățătoare Cornelia Filip, iar de la Grădinița nr. 52 - grădinița sa de suflet -, doamna director Maria Nan și doamnele educatoare Maria Oșvat, Floricuța Toma, Claudia Popa, Ioana Mureșan și Bako Doina – educatoarea și bunica sa, cărora li s-au alăturat părinții - mama Laura și tatăl Daniel, bunicul Alexandru, precum și surioara sa Carina, de 5 ani, puțin invidioasă pe Dănuț pentru talentul său și succesul teribil pe care îl are la fetițe (în paranteză fie spus, Dănuț are vreo 7-8 „iubite”).
Într-o familie de ingineri, constructori și mecanici, iată că s-a hărăzit un mare pictor – „un copil hărăzit cu talant de bunul Dumnezeu”, după aprecierea dnei profesor Eugenia Drăgoi, „mentorul” său într-ale picturii de doi ani. Cu toții vorbesc cu multă admirație și drăgălășenie despre Dănuț, de la colegii de clasă (Bianca Ștefan – „Îl laudăm pe Dănuț și am vrea să pictăm și noi ca și el. Este un coleg foarte bun și foarte atent”.), la colegii de grădiniță (Naty Boncea – fiind o fetiță specială pentru micul prinț: „Sunt foarte frumoase desenele. Înțeleg că și eu desenez destul de frumos, dar nu chiar așa frumos ca Dănuț”.), bunici și părinți, învățătoare și mentor.
„Dănuț e cel mai tânăr elev din clasă. A început clasa I înainte de a avea 6 ani, dar ca dezvoltare intelectuală depășește nivelul clasei a IV-a, situându-se în vârf. Este foarte logic. Gândește profund și formulează niște propoziții și afirmații care mă uimesc. Unde trebuie gândit și formulat creativ, el se ridică la un nivel superior. Citește foarte mult și este procupat de tot ce e nou”, ne-a declarat doamna învățătoare Cornelia Filip.
„Vreau să vă atrag atenția asupra unor lucrări, cum ar fi îngerii (trei îngeri), pe carton și pe pânză, precum și biserica de-acolo, lucrările ce țin de veselia copilăriei, precum și peisajele autumnale. De obicei, Dănuț se axează pe trei materiale: acuarele, acrilice și pe ceracolor. În cazul acestor lucrări, o să constatați că miroase a parfum... Preferata lui Dănuț este acest peisaj tropical, care are vegetația aceasta luxuriantă, iar el a mai pus pentru veselire o mică mămăruță” (prof. Eugenia Drăgoi). Cu toții am admirat cele 25 de lucrări expuse care îl recomandă pe Dănuț ca un copil talentat... cu „talant”, vorba doamnei profesor Eugenia Drăgoi. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Daniel Cighir este „un copil hărăzit cu... talant”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019